• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETK jõudis kasumisse

  ETK süsteemi jaekaubanduskäive oli 1998. aastal 2,8 miljardit krooni, sellest tarbijate ühistute käive oli 2,1 miljardit krooni. Käive kasvas eelmisel aastal 1997. aastaga võrreldes ligi 13 protsendi võrra.
  ETK juhatuse liikme Mihkel Simsi sõnul jõudis süsteem kasumisse 1998. aastal vastu võetud uut arengustrateegiat täites. Selle kohaselt lõpetas ETK Hulgi kaupade müümise süsteemi mitte kuuluvatele jaemüüjatele. See andis ETK-le soodsama positsiooni, ütles Sims. Ta märkis, et ETK Hulgi strateegia kasumit mitte taotleda hoiab hinna käibekasvust hoolimata ühistutele madala.
  «Ei ole kuulnud, et Maksimarketid kasumis oleks. Mul on tunne, et kasumit on hea näidata varade müügi kaudu,» kommenteeris Rema 1000 tegevdirektor Guido Pärnits konkurendi tulemusi. Tema hinnangul ei ole ETK otsus kaubamüüki piirata praeguses majandussituatsioonis otstarbekas. «Tegelikult müüvad nad teistele jaemüüjatele vähemas mahus ikka,» ütles Pärnits.
  1997. aastal oli ETK kahjum 11,3 miljonit krooni.
  1999. aastal ETK kasumi suurenemist ei prognoosi, käibeprognoos on 3 miljardit krooni. Esimese kvartali kogukäive oli üle 600 miljoni krooni, kasumi avaldab ETK 10. mail.
  ETK süsteemi kuulub 28 piirkondlikku tarbijate ühistut.
  Autor: Anu Jürisson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.