22. aprill 1999 kell 22:00

ETK jõudis kasumisse

ETK süsteemi jaekaubanduskäive oli 1998. aastal 2,8 miljardit krooni, sellest tarbijate ühistute käive oli 2,1 miljardit krooni. Käive kasvas eelmisel aastal 1997. aastaga võrreldes ligi 13 protsendi võrra.

ETK juhatuse liikme Mihkel Simsi sõnul jõudis süsteem kasumisse 1998. aastal vastu võetud uut arengustrateegiat täites. Selle kohaselt lõpetas ETK Hulgi kaupade müümise süsteemi mitte kuuluvatele jaemüüjatele. See andis ETK-le soodsama positsiooni, ütles Sims. Ta märkis, et ETK Hulgi strateegia kasumit mitte taotleda hoiab hinna käibekasvust hoolimata ühistutele madala.

«Ei ole kuulnud, et Maksimarketid kasumis oleks. Mul on tunne, et kasumit on hea näidata varade müügi kaudu,» kommenteeris Rema 1000 tegevdirektor Guido Pärnits konkurendi tulemusi. Tema hinnangul ei ole ETK otsus kaubamüüki piirata praeguses majandussituatsioonis otstarbekas. «Tegelikult müüvad nad teistele jaemüüjatele vähemas mahus ikka,» ütles Pärnits.

1997. aastal oli ETK kahjum 11,3 miljonit krooni.

1999. aastal ETK kasumi suurenemist ei prognoosi, käibeprognoos on 3 miljardit krooni. Esimese kvartali kogukäive oli üle 600 miljoni krooni, kasumi avaldab ETK 10. mail.

ETK süsteemi kuulub 28 piirkondlikku tarbijate ühistut.

Autor: Anu Jürisson

Hetkel kuum