• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Talibid madalaimal tasemel

  Eesti pankadevahelise rahaturu kolmekuulise tähtajaga hoiuseintress (Talibid) langes eile kõigi aegade madalaima tasemeni 5,85 protsendini. Ühe kuu Talibid saavutas madalaima taseme (4,42%) veidi varem -- 13. aprillil. Pankadevahelisi laenu- ja hoiuseintresse arvutab Eesti Pank alates 10. jaanuarist 1996. Algselt arvutati Talibori ja Talibidi kord nädalas, alates selle aasta 8. veebruarist iga päev.
  Euro nõrgenes eile pärastlõunal dollari suhtes taas uuele madalaimale tasemele. Eurotsoonis on kõik endine: Jugoslaavia sõjaline konflikt kestab, majandus on madalseisus ning mingeid paranemise märke pole näha. Pigem vastupidi, Prantsusmaa tööstustoodang kahanes veebruaris üllatuslikult 0,60 protsenti. Analüütikud prognoosisid 0,2 protsendilist tõusu.
  Taas hakkavad liikuma spekulatsioonid Euroopa keskpanga intresside langetamise vajaduse kohta. Otsa tegi kolmapäeval lahti rahvusvahelise valuutafondi (IMF) tegevdirektor Michel Camdessus, eile sekundeeris talle Saksamaa liidupanga nõukogu liige Edgar Meister, kelle sõnul lähiajal pole intresside langetamine vajalik, kuid edasist alandamist ei tohi kunagi välistada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.