• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Milline IT mess tuleval aastal toimub?

  Eesti Näitused korraldab tuleva aasta aprillis messi Infocom. Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia vajab tihedamat ühendamist. Kompuutri korraldaja arvutifirmade assotsiatsioon (AFA) püüab seda küll teha, kuid telekomifirmade vähene esindatus tänavusel messil Kompuuter näitab, et päris edukalt ei ole see õnnestunud.
  Turvandus, olme- ja professionaalne helitehnika, reklaam ja multimeedia on need valdkonnad, mis ei lähe Kompuutri teemaga kokku. Samuti ei meelita Kompuutri messi nimi osalema telekommunikatsioonifirmasid. Euroopas on info, telekom, side, meedia ja reklaam valdkondadena enamasti ühel messil koos.
  Telebit on põhiliselt infotehnoloogia- ja telekommunikatsioonimess, mis omab ka väljundit bürootehnoloogiasse. Infocomil on esindatud lisaks veel ringhääling, meediad, reklaam.
  Oleme pöördunud koostööettepanekutega AFA ja teistegi nende valdkondade organisatsioonide poole, et teha koos üks suur mess. Loodan, et võidavad kaine mõistus ja äriloogika ja leiame kompromissi. AFA oma messile meie kalendris kohta ei ole küsinud.
  Tuleval aastal tahame teha Kompuutri asemel messi nimega Telebit. Eesti Näitused ei andnud meile aga messiaega. Eesti Näitused tuli enne messi Kompuuter välja konkureeriva tootega.
  Side- ja arvutifirmade ümarlaud otsustas nädal tagasi, et me korraldame messi ka tuleval aastal. Kui arvutifirmade assotsiatsioon otsustab, et me Infocomil ei osale, siis on see liikmetele soovituslik. Eesti Näituste esindajad on rääkinud, et plaanivad teha messi odavamalt. Samas korraldas Kompuutrit mittetulunduslik ühing. Põhimõtteliselt ei saa kasumit taotlev Eesti Näitused teha üritust meist odavamalt. Kui Eesti Näitused oma vitsad kätte saavad, võib-olla tuleb mõistus neile kohale. Selle firma omanikud mõtlevad ju majanduslikult.
  Kuna me ei saa teha messi Eesti Näitustel, siis plaanime selle viia mujale. Tulles vastu telekomifirmade soovile, toimub mess järgmise aasta sügisel. Pole võimatu, et hakkame uut messi Telebit korraldama üle aasta. Eesti Näitused pakuvad meile ka koostööd, meie korraldaks Infocomil konverentse, nemad teeksid kõik muud tööd. Ma ei usu, et me hakkaks nendega koos messi tegema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.