Viirus laastas sadu arvuteid

ASis Microlink remonditi eile 60 probleemset arvutit, mille seas ei ole suurte firmade personaalarvuteid. Microlinki turundusjuht Ardo Mardisoo ütles, et viirus ründas neid arvuteid, mille omanikud ei pidanud kinni kolmest rusikareeglist.

«Peab olema modernne antiviiruse programm, mida pidevalt uuendatakse; soovitatav on kasutada Windows NT operatsioonisüsteemi, mille ülesehitus on turvalisem; ja teha dokumentidest koopiaid,» lausus Mardisoo.

Kaotsiläinud andmed taastab Microlink paari päevaga, selle hind on 700--4000 krooni.

Mardisoo andmetel kannatas Taiwani päritolu CIH viiruse rünnakust esmaspäeval vähemalt 200 arvutit Eestis.

Arvutiviiruse tõttu rikutud andmeid võib edukalt taastada Tiramisu nime kandva programmi abil, mille versioon on saadaval ka Internetis aadressil http://www. ontrack.com/op/op_7/op_7. asp. Programmi Tiramisu kasutamine maksab alates 720 kroonist.

Mitmel arvutispetsialistil on õnnestunud saada programm kätte aga palju odavamalt ja nad pakuvad andmete taastamist 500 krooni eest.

Hetkel kuum