Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaidlus Paljassaare üle

  Pankrotitoimkonda juhtiva vandeadvokaadi Aivar Pilve hinnangul oleks kohtuotsuse jõustumine laevandusfirma Ookean pankrotipesale suur võit. Likvideeritaval Ookeanil pole tema sõnul muud eesmärki, kui müüa tagasivõidetud vara ja rahuldada sellega võlausaldajate nõudeid. «Alternatiivina on Ookean valmis õiglase kompensatsiooni eest sadamast loobuma,» märkis ta.
  Kuna vaidlus jätkub ringkonna- ja riigikohtus, ei ole pankrotitoimkond Pilve väitel veel võimaliku kompensatsiooni suurust arutanud. «Bilansis kirjas olevad numbrid vaevalt et selle vara tegelikku väärtust kajastavad,» leidis ta.
  Tallinna Sadama juhi Enn Sarapi hinnangul ületab Paljassaare sadama väärtus tublisti 100 mln krooni piiri. Sarap kaitseb seisukohta, et Tallinna Sadam peaks jääma tervikuks. «Minu arust ei ole infrastruktuuri mahamüümine õige temp, superstruktuur operaatorfirmade näol on seal nagunii erakätes,» selgitas ta.
  Kohtus riiki esindav vandeadvokaat Kaido Pihlakas ütles, et Kopli sadam pole kunagi olnud RASi Ookean ega ka tema õiguseellaste vara. See oli renditud Eesti kalatööstusele, mis kandis tollal venekeelset nime Estrõbprom. Pihlakas avaldas lootust, et teise astme kohus õigluse jalule seab.
  Kui keegi ostaks ära Paljassaare sadama infrastruktuuri ehk kaijoone, hakkaks laevatasud talle laekuma ja uus omanik võib kehtestada senisest kõrgemad tasud sealt veetavaile kaupadele. Seetõttu võivad Paljassaare sadama ostu vastu huvi tunda ka sadamas tegutsevad operaatorfirmad.
  Paljassaare sadamas naftasaadustega tegeleva firma Scantrans nõukogu liikme Toomas Tuule sõnul sai ettevõte 1992. a suvel Kopli sadama kai 25 aastaks rendile, kuid hoonestusõiguse seadmist on takistanud Ookeani pankrotimenetlus. «Ei usu, et sadam eravaldusse läheb, loodan, et mõistus võidab,» lausus Tuul. Scantrans on investeerinud sadamasse 70 mln krooni.
  Paljassaarel tegutsevad veel ASid Petromaks, Haltransa, Stividoring ja Eurodek Copenhageni tütarfirma.
  Sadamat läbis mullu 2 mln tonni kaupa, kümnendik terve Tallinna Sadama kaubakäibest. Kasum oli üle 5 mln krooni. Selle aasta esimese kvartaliga tootis see väikesadam juba 5 mln krooni kasumit.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sirle Truuts: loome ettevõtjatele neljanda pensionisamba
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Nasdaq 100 kannatas kuu suurima languse käes
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Soome tarbijad said kulutusteks veidi julgust juurde
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.

Olulisemad uudised

Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.