Sirje Niitra • 3. mai 1999 kell 22:00

Amer juhib lennujaama nõukogu

Amer asub tööle märtsis tagasi kutsutud lennuameti peadirektori Toomas Petersoni asemel. ASi Tallinna Lennujaam nõukogu liikmed olid eile 37aastast Eesti Telekomi finantsjuhti Tarmo Amerit nõukogu esimeheks valides ühte meelt.

Amer ütles, et sai lennunduspisiku Estonian Airi algusaastail lennufirmas tootearenduse osakonna juhatajana töötades. «See oli ülimalt huvitav aeg, mil kavandati nii uute lennumasinate toomist kui uusi lennuliine,» märkis ta.

Tartu ülikooli majandusharidusega Ameri sõnul võiks tema lennundus- ja finantsalaste kogemuste ühendamisest lennujaamale kasu olla. Olukorras, kus lennujaama renoveerimine käib, arengukavad ja eelarve on paigas, ei pidanud ta vajalikuks mingeid radikaalseid samme astuda.

Tallinna lennujaama juhatuse esimees Rein Loik avaldas rahulolu, et nõukogu etteotsa sai äriettevõtte juht. «Loodan nõukogu kui järelevalveorgani head koostööd juhatusega, kõik eeldused selleks on nüüd olemas,» lausus ta.

Teise päevakorrapunktina kiitis lennujaama nõukogu eile heaks ettevõtte 1998. majandusaasta tulemused. Lennujaam teenis mullu 123,1 miljoni krooniselt käibelt 24,2 miljonit krooni puhaskasumit.

Hetkel kuum