• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekomi aktsia hoog rauges

  Hoolimta ootustest, et Telekomi aktsia hind Tallinna börsil jätkab tõusu ja läheneb Londoni hinnatasemele, viis kukkumine Londonis aktsia pärastlõunal langusele ka Tallinnas. ÄP indeks lõpetas keskmisest elavama kauplemispäeva, kus börsisüsteemi kogukäive ulatus pea 30 miljoni kroonini, 0,94protsendiga miinuses, 356,21 punktil.
  Kauplemine Telekomi aktsiaga algas Tallinna börsil eile hommkul 111--112,5 krooni tasemel. Turuosalised ootasid, kuidas avaneb kauplemine Londonis, kus aktsia hind teisipäeva õhtul näitas stabiliseerumise märke. Järsk langus 110 kr tasemele Londonis langetas aktsia hinna Tallinna börsil kiirelt 108,25 kroonile, sellel tasemel aktsia ka sulgus.
  Teisipäev näitas, et börsil on ootel investoreid, kes on valmis tärkava välismaise huvi korral positsioone võtma. Kuigi esimene huvi Telekomi vastu vaibus küllalt kiiresti, ei pruugi see tähendada huvi kadumist üldse. Seda, et Ida-Euroopa börsid lääne investorite vaatevälja taas kerkimas on, näitas kasvõi Venemaa aktsiaturu eilne rohkem kui 10protsendiline tõus. Lootused, et Venemaa majandus on kriisi ületamas, peaks positiivselt mõjuma ka Eesti aktsiaturule.
  Kui meie regiooni juhtiv ja kõige määravama mõjuga majandussüsteem Venemaal tõepoolest õiges suunas liikuma peaks hakkama, on see kindlasti väga arvestatav faktor ka Tallinna börsi edasise arengu seisukohalt.
  Pangasektoris pälvis eile investorite suurimat tähelepanu Ühispanga aktsia, mis saavutas registreeritud 37 tehingus 8,01 miljoni kroonise päevakäibe. Enamuse Ühispanga aktsia käibest andis siiski üks suur 250 000aktsiane ehk 7 miljoni kroonine tehingukorraldus. Kusjuures see suur tehing tehti 28 krooni tasemelt.
  Kui välisbörsidel taas mingit ootamatut huvipuhangut ei teki, taandub kauplemine Tallinna börsil järgnevatel päevadel taas vanadesse rahulikesse rööbastesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.