• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seisame pettuse ja patu piirimaadel

  Kui jätkub selleaastane tendents, et majanduskuritegusid on kolmandiku võrra vähem kui mullu, elame mõne aasta pärast ausate inimeste Eestis.
  Paraku see ilmselt nii ei ole. Esiteks sõltub majanduskuritegude arv sellest, kui palju avaldusi esitatakse ja palju esitamata jäetakse. Teine osa on juhusel ehk sellel, et mõni majanduspolitseinike laual hargnema hakanud niidiots toob ühekorraga päevavalgele kümneid seni teadmata kuriteoepisoode.
  Põhjusi, miks pettasaanu majanduspolitseile avalduse esitamata jätab, on kaht liiki. Ühed ei usalda politsei töötempot ega meetodeid, teised loodavad asja omavahel ära klaarida. Sellesse ritta kuulub ka QTS Kaubanduse ASi juhi Ott Vanaselja seisukoht, et oletatava petturi tööandja peaks asja välja uurima ja üritama kahju kompenseerida.
  Samas ei anna selline taktika valdavalt tulemusi, sest uurimisel puudub ametlik alus ja seni, kuni kohus pole otsust teinud, ei saa kedagi kuriteos süüdistada.
  Majanduspolitseile esitatavate avalduste hulka vähendab seegi, et osa firmasid, kes suhelnud kelmist või petturist partneriga, pöördub politsei asemel võlanõudefirma poole, kellele küll tuleb maksta teenustasu, aga jääb lootus, et asi operatiivselt ette võetakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.