• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühendriikides oli üllatuslik hinnatõus

  Euro kurss hakkas reedel pärast USA tarbijahinnaindeksi avaldamist kiiresti tõusma. Jaehinnad kerkisid Ameerika Ühendriikides aprillikuus 0,7 protsendi võrra, mis on kiireim hindade tõus viimase üheksa aasta jooksul. Kui jätta arvestamata toiduainete ja energiakandjate hinnad, mis on aastaaegadest sõltuvalt väga muutlikud, oli hinnatõus 0,4%. Energiakandjate hinna tõus aprillis oli suurim selle arvutamise algusest saadik (1957. aastal). Tarbijahinnaindeksi üllatuslikult suur kasv oli tingitud eelkõige kütuste hindade tõusust. Kütused on kogu majanduse üks alustalasid, mille hinna kõikumisele reageerivad suuremal või vähemal määral kõik elutegevuse valdkonnad.
  Seoses tarbijahinnaindeksi oodatust suurema kasvuga on taas päevakorda kerkimas Ühendriikide intressimäärade tõstmine. Viimane mõjub alati halvasti dollari kursile. Esimese reaktsioonina langevad aktsiate hinnad ja võlakirjade tulusus. Valuline reaktsioon kestab mõne päeva ja pikemas perspektiivis on USD taas tugevnemas.
  Dollarile pole praegu näha tugevat võistlejat, sest konkureerivad majandused on Ühendriikide omast tunduvalt kehvemas seisus.
  Reede õhtul oli USD kurss 14,5968 kr.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.