• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intressijutud taas algamas

  Dollari kurss kerkis eile jeeni suhtes viimase kahe kuu kõrgeimale tasemele, sest USA riiklike võlakirjade tulusus tõusis reedel järsult, muutudes saareriigi investorite jaoks väga atraktiivseks. Reedel avaldatud ootamatult suure tarbijahinnaindeksi tõttu sooritasid USA riiklike võlakirjade tulusused suurima päevase kukkumise alates 1996. aasta juulist. Jaapani võlakirjade tulusus langes aga eile viimase 6 kuu madalaimale tasemele. Kahe riigi 10aastase lunastamistähtajaga võlakirjade tulususe vahe kasvas 4,41 protsendipunktini, mis on suurim alates 1997. aasta aprillist.
  Inflatsioonilise surve kasv Ühendriikide majandusele on tähelepanu keskmesse tõstnud taas USA intressimäärad. Föderaalreservi vabaturu komitee istung, kus arutatakse intressimäärade muutmist või muutmatajäämist, algab täna. Analüütikud usuvad, et seekord jäetakse üleöölaenude intress endisele 4,75 protsendi tasemele, kuid seda mitte kauaks. Mõne kuu pärast võib Fed seda tõsta.
  Euroopa keskpanga monetaarpoliitikat määrava nõukogu istung toimub neljapäeval. Ka siin oodatakse peamiste intressimäärade säilitamist endisel tasemel (keskpanga repomäär on momendil 2,5%).
  Eile õhtul oli USD kurss 14,6584 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.