Tõnis Oja • 17. mai 1999 kell 22:00

Intressijutud taas algamas

Dollari kurss kerkis eile jeeni suhtes viimase kahe kuu kõrgeimale tasemele, sest USA riiklike võlakirjade tulusus tõusis reedel järsult, muutudes saareriigi investorite jaoks väga atraktiivseks. Reedel avaldatud ootamatult suure tarbijahinnaindeksi tõttu sooritasid USA riiklike võlakirjade tulusused suurima päevase kukkumise alates 1996. aasta juulist. Jaapani võlakirjade tulusus langes aga eile viimase 6 kuu madalaimale tasemele. Kahe riigi 10aastase lunastamistähtajaga võlakirjade tulususe vahe kasvas 4,41 protsendipunktini, mis on suurim alates 1997. aasta aprillist.

Inflatsioonilise surve kasv Ühendriikide majandusele on tähelepanu keskmesse tõstnud taas USA intressimäärad. Föderaalreservi vabaturu komitee istung, kus arutatakse intressimäärade muutmist või muutmatajäämist, algab täna. Analüütikud usuvad, et seekord jäetakse üleöölaenude intress endisele 4,75 protsendi tasemele, kuid seda mitte kauaks. Mõne kuu pärast võib Fed seda tõsta.

Euroopa keskpanga monetaarpoliitikat määrava nõukogu istung toimub neljapäeval. Ka siin oodatakse peamiste intressimäärade säilitamist endisel tasemel (keskpanga repomäär on momendil 2,5%).

Eile õhtul oli USD kurss 14,6584 krooni.

Hetkel kuum