• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus kinnitas uued aktsiisimäärad

  Muudatuste kohaselt alaneb üle 1000cm³ mootori töömahuga sõidukite aktsiis.
  Alla liitrise mootorimahuga autode puhul tuleb tasuda aktsiisi 2 kr/cm³ senise 1 krooni asemel.
  Eelnõu suurendab imporditavate sõidukite maksustamise proportsionaalsust, vältides suuri kuupsentimeetri keskmise maksumäära muutusi.
  Näiteks uue 1,8-liitrise mootoriga sõiduauto eest tuleb praegu tasuda aktsiisi 7200 krooni, eelnõu kohaselt vaid 4400 krooni. 1,6--2,0-liitrise mootorimahuga autode aktsiis oleks uue seaduse järgi 3200 kr + 6 kr iga kuupsentimeetri eest üle 1,6 liitri.
  Seoses põhimõttelise muudatusega aktsiisi arvutamisel langeb aktsiis suurema silindrimahuga sõidukeil kuni kolm korda. Vanuse järgi on eelnõu kohaselt kuni viis aastat vana auto aktsiisimäär 300 krooni aasta eest, 6--10 aastat vanal autol 500 krooni ja üle 10 aasta vanusel sõidukil 1000 krooni aasta eest.
  Toetust leidis ka teede- ja sideministeeriumi ettepanek alandada poole võrra mootorrataste aktsiisi.
  Kehtiva seadusega soodustatud furgoonide ja kaubikute aktsiisimäär jääb teiste sõidukitega võrdsetele alustele.
  Rahandusminister Siim Kallase sõnul soodustab valitsuse pakutud aktsiisimäärade rakendamine keskmiste ja enim kättesaadavate autode ostmist.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.