• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia väitel on mobiiltelefonid ohutud

  Riitta Mårdi kinnitust mööda ei ole seni ükski uurimus näidanud, et Nokia telefonid oleks inimese tervisele ohtlikud.
  Nokia ise ei uuri oma telefonide mõju inimese tervisele. Sellekohased uurimused korraldatakse nõndanimetatud pimeda rahastamise korras, nii et isegi uuringut korraldavad firmad ei tea, kust raha tuleb.
  See tagab Mårdi hinnangul täieliku erapooletuse. Tootjate kõrval on üks taoliste uuringute rahastaja tavaliselt ka riik, väitis Mård.
  Mårdi sõnul pole tõenäoline, et Nokia mõne telefonitüübi ohtlikuks kuulutamise taga on mõni konkurentfirma. «See näitab, et mobiiltelefonide mõju vajab uurimist, sest inimesed tahavad olla kindlad, et telefoniga rääkimine nende tervist ei ohusta,» leidis ta.
  USAs 369,5 miljonit krooni maksnud uuringu teinud doktor George Calo ütles hiljuti BBC saates Panorama, et tõenäosus haigestuda ajuvähki on suurem mobiiltelefoni kasutajail. Tema hinnangul ei saa tootjate väidet, nagu poleks probleemi olemas, pidada usaldusväärseks. Samas saates väitsid Briti radioloogiainstituudi eksperdid, et mobiiltelefoni kasutamise ja ajukasvaja vaheline seos pole leidnud tõestust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?