• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õlletelgid ootavad januseid

  Carina restoran Tallinnas pani oma hoovile õlletelgi «Summer läbi suve» üles eelmisel laupäeval. «Summerdame läbi suve ja rõhume Saku õllele,» ütleb restorani tegevdirektor Küllike Kose. Tema sõnul peaks õllesõpru telki meelitama mere lähedus, grilliaed ja katus pea kohal, mis annab võimaluse õlut nautida ka vihmase ilma korral.
  Teist suve järjest korraldab Saku õlletehas õlletuuri Eestimaa väikekohtades kohalike õlleklubide abil. 27. mail seisis õlletelk Jõgeval ja liigub edasi Lihulasse, Jõhvi ja Võrru. Õlletuur lõpeb 24. juunil Vändras uhke jaanipeoga.
  Saku õlletehase suhte- ja teabekorraldusjuht Ruth Roht ütleb, et 400ruutmeetrine õlletelk peaks mahutama 400 inimest, lisaks tulevad ka õue lauad ja varjud.
  Lihulas tegutseb õlleklubi juba kaks aastat. Klubil on 18 liiget, neist viis on naised. «Meie elu ei koosne ainult õllejoomisest,» räägib õlleklubi president, Lihula abilinnapea Tiina Lubja. «Üritame ka õllekultuuri arendada.»
  Lihula abilinnapea isiklik rekord poole liitri õlle joomises on 4,4 sekundit, klubi rekord on 1,87 sekundit.
  «Sellised üritused nagu õlletuur aitavad ka kohalikke ettevõtjaid, eriti neid, kes tegelevad majutusega,» räägib Tiina Lubja. Eelmise aasta õlletuuri raames külastas Lihulat ligi 3000 inimest ja joodi ära 70 vaati õlut.
  Suvine suurim õlleüritus Õllesummer toimub tänavu juba üheksandat korda. Tallinna lauluväljakule püstitatakse kolm 1000--2000 m² suurust ja neli 100--600 m² suurust õlletelki, kus õllesõpru ootab umbes 130 sorti õlut. Õlleallee on tänavu 350 meetrit pikk, mis on mullusest saja meetri jagu pikem.
  Eelmisel aastal käis õllesummeril üle 100 000 inimese ja joodi ära üle 180 000 liitri õlut. «Loodame, et sel aastal tuleb veel rohkem inimesi,» räägib üks Õllesummeri korraldajaid, ASi Meediaekspress reklaamijuht Katre Kaare. Õllesummeri kavas on ka oma olümpiamängud, kus vägimehed ja -naised panevad end proovile vaadikandmises ja köieveos.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.