• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rumbat hakkavad tootma austerlased

  Swedish Match ja Austria Tabak AG jõudsid üleeile kokkuleppele, mille kohaselt läheb austerlaste omandusse Swedish Matchi sigarettide tootmise ja turustamisega tegelev haru. Tehingu väärtus ulatus üle 8 miljardi Eesti krooni.
  Austerlastele läheb üle ka sigarette valmistav Malmö tehas ning Swedish Matchi Eesti esindus. Rootslased põhjendavad sigaretiärist loobumist sooviga keskenduda sigarite ja piibutubaka ning välgumihklite ja tikkude tootmisele. Pooled soovivad müügitehingu lõpule viia juuli alguseks.
  Swedish Match Eesti ASi peadirektor Matz Thomassen kinnitas eile, et firma läheb tehingu tulemusel tõepoolest austerlastele. Kuna müügitehing pole veel toimunud, ei soovinud Thomassen Eesti esinduse tuleviku üle spekuleerida. Samuti ei osanud ta öelda, kas austerlased jätkavad Rumba ja teiste Eesti turule mõeldud sigaretimarkide tootmist.
  Ettevõtte turundusdirektor Kristi Kaarenperk lisas, et Swedish Matchi markide Leek Rumba ja Priima turuosa on Eestis 30--35 protsenti. Sigarette toodetakse Malmös spetsiaalselt Eesti turu jaoks.
  Austria Tabaki peasekretär Dietmar Schwartzmair lausus, et firma Eesti osakonda sulgeda ei kavatse. «Meie soovime laiendada tegevust Baltimaadesse ning Tallinnast võiks saada terve regiooni peakorter,» lausus ta. Kas Swedish Match Eesti ASi töötajate arv omanikuvahetuse tõttu väheneb, ei osanud Schwartzmair eile veel öelda.
  Ta lisas, et firma n-ö Eesti suitsumarkide tootmist ei lõpeta. Nende markide turuosa on Eestis tähelepanuväärne ning loodame, et meil õnnestub neid kaubamärke veelgi arendada, sõnas Schwartzmair. Samas on tema sõnul tõenäoline, et Austria Tabak hakkab Eestis turustama ka oma sigaretimarki Memphis.
  Swedish Match viis sigaretitootmise Eestist Rootsi 1996. aastal, kui riik otsustas ühtlustada kodumaiste ja imporditud tubakatoodete aktsiisid. Firma on sellest ajast saati keskendunud siin müügi- ja turundustegevusele, praegu on ettevõtte Eesti harus 54 töötajat.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.