Viktoria Korpan • 7. juuni 1999 kell 22:00

Ekspordi paranemist ennustatakse sügiseks

Ekspordiagentuuri direktor Lea Kroonmann ütles eile, et ekspordi vähenemises on küll negatiivset suundumust, aga prognooside kohaselt peaks langus lõppema suvel. «Sügisel ootame ekspordi kasvu,» sõnas Kroonmann.

1998. aasta parima eksportööri auhinnaks kandideerinud Marati tütarettevõtte ASi Trixtal tegevdirektor Aarne Viikholm rääkis, et Trixtali toodangu ekspordimaht ei ole vähenenud, aga samas ei ole toimunud ka plaanitud tõusu. Mullu oli Trixtali ekspordimaht 93,7 miljonit krooni ja põhilised ekspordiriigid on Soome, Rootsi ja Saksamaa.

Tallinna linna volikogu rahandusnõunik Heido Vitsur ütles, et Eestis on praegu üldine majanduslangus, mis sai alguse Venemaa kriisist. «Eesti majandus on depressioonis ja momendil ei ole paranemist tunda,» sõnas Vitsur.

Import oli selle aasta aprillis võrreldes 1998. aasta aprilliga 28 protsenti väiksem.

Vitsur rääkis, et impordi vähenemine oleks positiivne nähtus, kui see ei oleks üldise languse foonil.

«Investeeritakse vähem, kasumid on väiksemad, inimesed hoiavad kokku ja kasutavad rohkem kodumaist toodangut,» lausus Vitsur.

Hetkel kuum