• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ootamatu euroralli üllatas maailma

  Investorid nägid eile tunneli lõpus valgust, kui Saksamaa teatas selle aasta esimeses kvartalis 0,4protsendilisest majanduskasvust. Möödunud aasta viimases kvartalis langes Euroopa suurim majandus 0,1 protsenti. Euro kurss tegi viimase kuu suurima päevatõusu, jõudes eile pärastlõunal 1,0436 dollarini. See teeb Ühendriikide valuuta kursiks 14,9929 krooni. Eesti Panga ametlik kurss jäi siiski veel ülalepoole 15 krooni taset. Veel varahommikul, kui kauplemine käis Aasias ja Austraalias, oli Euroopa ühisraha langenud 1,0266 USDni. Seega päevane kursitõus oli 1,65%.
  Lisaks Saksamaa majanduse üllatavale letargiast ülesaamisele mõjusid ühisrahale soodsalt uued positiivsed arengud Kosovo läbirääkimistel ning tugev toetusavaldus Saksamaa riigipanga tulevaselt presidendilt Ernst Weltekelt. Viimane väitis, et ühisraha stardikursiks oleks sobivam olnud euro kurss 1,08 dollari ümber. Turuosalised interpreteerisid taolist seisukohta kui Welteke soovi, et euro kurss võiks olla praegu sellel tasemel. (Euroopa keskpank kehtestas 31. detsembril 1998 euro kursiks 1,6675 USD).
  Momendil on raske öelda, kas ühisraha tugevnemine on nüüd alanud. Paljud seda ei usu ning prognoosivad peatset languse jätku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.