• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vilniuse ja Hermise pank tahavad ühineda

  Leedu juhtivate erapankade Vilniuse ja Hermise panga juhid kirjutasid teisipäeval alla võimaliku ühinemise tingimusi ja protseduure käsitlevale lepingule. «Dokument sätestab, et pangad taotlevad ühinemist kahe võrdse institutsioonina, mille tulemusel sünniks uus pank uue nimega, mis võtaks üle mõlema institutsiooni õigused ja kohustused,» märkisid pangad ühisavalduses.
  Peaaegu kõik eksperdid leiavad, et Leedu keskpank ei peaks kahe panga ühinemisele vastu seisma, kuigi see on vastuolus keskpanga hiljuti välja kuulutatud nõudega, et ühe panga kontrolli all ei tohi olla üle 40% Leedu pangandusturust.
  Leedu keskpanga presidendi Reinoldijus Sarkinase sõnul tahab keskpank sellest nõudest kinni pidada, kuid märkis, et kahe panga liit pole võimatu, kui kahe panga turuosa on muutunud selleks ajaks, kui nad esitavad taotluse ühinemisloa saamiseks.
  Leedu keskpanga juht ütles, et Vilniuse Pank ja Hermise pank esitavad tõenäoliselt taotluse augusti lõpus või septembris.
  Maaklerifirma Balticum Management asedirektor Vygintas Bubnys ütles, et Vilniuse ja Hermise ühinemine oleks väga kasulik Leedu majandusele, finantsturu arengule ja riigi mainele.
  Lähiajal on Leedu turule oodata mitut välispanka, sealhulgas Saksa Norddeutsche Landesbank Girozentralet, Saksa Vereins-und Westbanki ja Põhjamaade MeritaNordbankenit.
  Vilniuse ja Hermise ühine bilansimaht on 4,302 miljardit litti ja turukapitalisatsioon 556 miljonit litti.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.