13. juuni 1999 kell 22:00

Täiendõpe annab aluse palgatõusuks

Palgaläbirääkimistel on jälle tähtsale kohale tõusnud haridus. Lõppenud on viis aastat kestnud periood, kui eelkõige olid hinnatud energilisus ja keelteoskus ning haridus ja ameti oskamine polnud nii tähtsad. Tegemist oli perioodiga, mil oli kiiresti vaja uutesse valdkondadesse uusi tegijaid, kellele korraldati lühiajaline koolitus.

Majanduse stabiliseerumisel on hinda läinud põhjalik haridus ja fundamentaalsed teadmised. Kõrgemat palka on loota nendel juhtidel ja spetsialistidel, kes pidevalt arenevad. Suurte välisfirmade tippjuhtide nimekaardilt võib sageli näha, et tegemist on teaduskraadi saanud inimesega.

Spetsialistidelt oodatakse teadmiste täiendamist eelkõige oma valdkonnas. Juhtide täiendusõpe hõlmab laia teemaderingi (juhtimine, organisatsioonikultuur, turundus, finantsküsimused jne), sest juhtidele on vajalikud üldteadmised.

Koolitusküsimused peavad kindlasti olema fikseeritud ka juhtide töölepingus (nii päevade kui ka hinna osas).

Autor: Igor Päss

Hetkel kuum