• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täiendõpe annab aluse palgatõusuks

  Palgaläbirääkimistel on jälle tähtsale kohale tõusnud haridus. Lõppenud on viis aastat kestnud periood, kui eelkõige olid hinnatud energilisus ja keelteoskus ning haridus ja ameti oskamine polnud nii tähtsad. Tegemist oli perioodiga, mil oli kiiresti vaja uutesse valdkondadesse uusi tegijaid, kellele korraldati lühiajaline koolitus.
  Majanduse stabiliseerumisel on hinda läinud põhjalik haridus ja fundamentaalsed teadmised. Kõrgemat palka on loota nendel juhtidel ja spetsialistidel, kes pidevalt arenevad. Suurte välisfirmade tippjuhtide nimekaardilt võib sageli näha, et tegemist on teaduskraadi saanud inimesega.
  Spetsialistidelt oodatakse teadmiste täiendamist eelkõige oma valdkonnas. Juhtide täiendusõpe hõlmab laia teemaderingi (juhtimine, organisatsioonikultuur, turundus, finantsküsimused jne), sest juhtidele on vajalikud üldteadmised.
  Koolitusküsimused peavad kindlasti olema fikseeritud ka juhtide töölepingus (nii päevade kui ka hinna osas).
  Autor: Igor Päss
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.