14. juuni 1999 kell 22:00

Milliseid turvateenuseid on suveüritustele võimalik tellida?

Suve saabudes korraldavad ettevõtted ja organisatsioonid mitmesuguseid üritusi vabas õhus nii oma töötajatele kui ka külalistele. Tihti tekib küsimus, kuidas saata sündmust mööda võimalikult turvaliselt ja ilma kõrvaliste ning segavate teguriteta.

Soovitan siinkohal pöörduda turvafirma poole ja küsida, mida neil pakkuda on? Turvafirmad pakuvad mitut liiki teenuseid erinevate ürituse jaoks.

Piknik vabas looduses. Piknikule vabas looduses, mis toimub turvaettevõtte tegevusala piirkonnas, on täiesti piisav, kui tellida turvafirmast üks turvatöötaja.

Turvatöötaja jälgib, et

- teid ei tülitaks võõrad ja ebasoovitavad isikud;

- hoiab teie asjadel silma peal, et neid ei himustaks kurikaelad.

Kliendiüritus. Suvel korraldatakse kliendiüritusi looduses. Kliendiürituse puhul soovitan turvafirmast tellida patrullekipaazh, kus on kaks turvatöötajat. Turvatöötajate ülesanne on

- külaliste kutsete kontrollimine;

- kõrvaliste isikute eemale juhatamine;

- külaliste ning klientide vara jälgimine;

- suurema kliendiürituse puhul organiseerida ka parkimiskorraldus

Avalik üritus. Avaliku ürituse korraldamisel seab tavaliselt nõuded turvalisusele kohalik omavalitsus, kelle haldusalal üritus toimub. Turvafirmadelt on võimalik tellida erinevaid teenustepakette nende nõuete ja kliendi soovide rahuldamiseks.

Selliste ürituste korral tuleks kindlasti pakkumine võtta mitmest turvafirmast, kuid jääda lootma, et turvafirma teeks töö ära vaid reklaamiga tasudes, ei ole mõistlik. Avaliku ürituse korraldamisel tuleb mõelda ka parkimise korraldamisele, siingi võiks tasulise parkimise korraldamise jätta turvafirma hoolde.

Giidiga gruppide saatmine. Turvafirmade jaoks ei ole uudne teenus turismigruppide saatmine. Tihti saabuvad ettevõtetele väliskülalised, kellele oleks soov organiseerida mõnd ekskursiooni, kuid kardetakse külaliste turvalisuse pärast. Turvafirmast võib tellida gruppi saatma turvatöötaja, kelle ülesandeks oleks grupi turvalisuse tagamine ja vajadusel abikutsumine turvafirmast.

Mina soovitan alati enne suveürituse korraldamist pöörduda turvafirmasse ja küsida, milliseid teenuseid on neil välja pakkuda korraldatava ürituse turvalisuse tagamiseks.

Autor: Karl Schneider

Hetkel kuum