16. juuni 1999 • 2 min
Jaga lugu:

Golfikeskus erineb tavapärasest

Tallinna golfikeskuse interjööri kandev idee on sisekujunduse autori Nauris Briedise sügav kummardus selle eksklusiivse mängu pikale traditsioonile.

Golf on pärit iidselt ?otimaalt, kust ka kujunduse olulisim element -- vaiba stiliseeritud ?oti ruut. Põrandakatteks saab golfiklubides kasutada ainult spetsiaalset materjali, mis kannatab golfikingadega käimist. Golfikingad on naelkingad, millega tohib liikuda riietusruumideni, kuid mitte restorani poolele. Kahte poolt lahutab põrandakatte triip, ruum on aga arhitektuuriliselt tervik.

Restoran sulandub ülisuurte akende tõttu justkui golfiväljakusse, nii saab sees olles jägida väljakul toimuvat. Maja arhitektuurses lahenduses on kasutatud golfikepi ja mänguelementide jooni, mille tõttu on ka siseseinad harjumuspärase ristküliku asemel pehmelt kaarjad.

Enamik golfiklubisid maailmas on arhailise välimusega. Seetõttu on Tallinna golfiklubi piiri tagant tulnud vanadele mängijatele veidi üllatav, kuid Nauris Briedise meelest on see igati sobiv, sest vihjab golfimängu uudsusele Eestis.

Et ruumis viibija õigele lainele juhtida, on ta kasutanud mõningaid traditsioonilisi detaile ja materjale, näiteks naturaalset puitu, baarileti ning vastuvõtulaua juures. Põhiliselt on ruumis siiski moodsad jahedad materjalid, kuid avatus loodusesse muudab ruumi sõbralikuks, samuti lagi, kus valgustid moodustavad väikesed täpikesed, mis põranda mustriruuduga täpselt kohakuti on.

Golfikeskuse tegevdirektor Enn Villo peab puuduseks kaja restoranis, kuid plaanis on seda viga parandada. Samuti võiks tema sõnul olla restoranis privaatsemaid paiku, näiteks taimedega eraldatult, et oleks võimalik intiimsemalt vestelda. Golfikeskuse moodsat ruumilahendust ning head väljavaadet golfiväljakutele peab ta igati õnnestunuks.

Kuigi probleemiks oli rahanappus, peavad nii tellija kui ka sisekujundaja lõpplahendust rahuldavaks.

Autor: Anu Tarvis

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt