Väinu Rozental • 17. juuni 1999 kell 22:00

ERA Pank kaebab kohtu pankrotiotsuse edasi

«Tartu linnakohtu otsuses on vaieldavaid seisukohti,» põhjendas Pilv kaebuse esitamist.

Pilve sõnul ei rahulda neid näiteks linnakohtuniku õiguslik käsitlus ERA Panga tellitud audiitorfirma Rödl & Partnerid ASi arvamuse kohta. «Arvamuse kui tõendi osakaalu on alahinnatud,» rõhutas Pilv.

Aivar Pilve sõnul taotlevad nad edasikaebamisega seda, et kõrgemalseisev kohus annaks krediidiasutuse pankrotiprotsessis oma selge hinnangu teatud liiki tõenditele.

«Kuna krediidiasutuse seadus sätestab mitmeid erinorme pankrotiseaduse suhtes, on nende normide kohaldamise küsimus selle protsessi üks võtmeküsimusi,» lisas Pilv.

ERA Panga pankrotihalduri Urmas Trossi hinnangul ei suuda edasikaebajad mingeid uusi aluseid esile tuua ega midagi majanduslike arvutustega ära tõestada. «Kaebus on vaid ERA Panga endise juhtkonna soov päästa oma renomeed,» oli Tross veendunud. «Võlausaldajate huvid siin küll enam mängus pole.»

Panga teise pankrotihalduri Jaak Annuse sõnul pole edasikaebamisest konstruktiivset abi panga kriisolukorrale. «Vaidlus teeb menetlusprotsessi kallimaks ja selle võrra võlausaldajate rahakoti kõhnemaks,» ütles Annus.

ERA Pangale välja kuulutatud pankrotiotsuse kohaselt puudub pangal 10. mai seisuga varaline kate kohustustele 42,3 miljoni krooni ulatuses. Kohus toetus ajutise pankrotihalduri aruandele, mille kohaselt on pangal vara 306 miljoni krooni eest ning kohustusi 26. aprilli seisuga kokku 348,3 miljoni krooni eest.

Hetkel kuum