Kristina Traks • 17. juuni 1999 kell 22:00

Jäätisemüügi maht on kahekordistunud

«Kaks korda on jäätise müük kindlasti suurenenud, kui mitte rohkem,» ütles Nõmme keskuse toidupoe juhataja asetäitja Karmen Veskoja. «Õnneks pole see suvi olnud probleemi, et tehased ei jõuaks meile niipalju jäätist anda, kui küsime.»

Ka Kadaka Selveri müügijuht Ave Anniste ütles, et jäätisemüügi maht on viimasel ajal kaks korda suurenenud. «Ostetakse peamiselt Eesti jäätist,» ütles Anniste. «Kõige rohkem lähevad jäätised, mida saab kohe süüa, vähem suured perejäätised.»

Jäätisetootja Balbiino juhataja Riho Niils ütles, et tehas toodab praegu jäätist kolmes vahetuses, muidu tehakse jäätist ühes või kahes vahetuses. «Selline suvi on kingitus,» ütles Niils. «Kui nii sooja ilma oleks kauem, võiks Eestis olla palju jäätisetehaseid.»

Balbiino päevakäive on praegu ligi kaks korda suurem kui mais. Iga päev müüb tehas jäätist 800 000 kuni miljoni krooni eest.

Eile uue jäätisetehase avanud Tallinna Külmhoone nõukogu esimees Margus Puust ütles, et uue tehase avamisega ei tohiks enam tulla probleemi, kus suvel ei jõuta piisavalt toota. «Varem tootsime jäätist enne suve lattu, nüüd aga ei pea enam raha laovarude alla kinni panema,» sõnas Puust.

Külmhoone müüb suvel iga päev 16--17 tonni jäätist, jäätise müügi kuukäibed ulatuvad sõltuvalt ilmast suvel kuni 15 miljoni kroonini.

Väljaspool jäätise müügi kõrghooaega müüb Külmhoone jäätist iga kuu 8--10 miljoni krooni eest.

Hetkel kuum