• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko Ehitus tahab loobuda osalusest kinnisvarafirmas E.L.L. Kinnisvara

  Merko Ehitus teatas, et on seadnud eesmärgiks töötada välja aktsiate võõrandamise ettepanek sellisel kujul, mis tagaks kõigile Merko Ehituse aktsionäridele, proportsionaalselt nende osalusele Merko Ehituses, õiguse omandada E.L.L. Kinnisvara aktsiaid.
  Ettepanekus sisaldub võimalus võõrandada õigusi E.L.L. Kinnisvara aktsiate omandamiseks. Seega antakse kõigile aktsionäridele võimalus valida, kas osaleda peale ehituse kinnisvaraarenduses või osaleda ainult ehituses, teatas ettevõte.
  E.L.L. Kinnisvara 1998. aasta realiseerimise netokäive oli 19,35 miljonit krooni ja äritulud 80,58 miljonit krooni. Firma puhaskasum oli 1,87 miljonit krooni.
  E.L.L. Kinnisvara omakapital on praegu 98,04 miljonit krooni. Tänavu esimeses kvartalis sai ettevõte 15,25 miljoni krooni suuruste äritulude juures 4,05 miljonit krooni kahjumit.
  Ettevõtte bilansiline väärtus on 84,52 miljonit krooni.
  Merko Ehituse juhatus peab otstarbekaks võõrandada osalus E.L.L. Kinnisvaras, et eraldada kinnisvaraarendusealane tegevus ning keskenduda ehitusele.
  Merko Ehitus koostab detailse informatsioonimemorandumi, mis annab ülevaate E.L.L. Kinnisvarast ja aktsiate võõrandamise ettepanekust. Informatsioonimemorandum avaldatakse aktsionäride üldkoosolekuks. Lõpliku otsuse võõrandamise viisi kohta teeb Merko Ehituse nõukogu pärast erakorralise üldkoosoleku otsuseid.
  Merko Ehitus on tehingu nõustajateks valinud Balti Cresco Investeerimisgrupi ja advokaadibüroo Lepik & Luhaäär.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.