20. juuni 1999 kell 22:00

Merko Ehitus tahab loobuda osalusest kinnisvarafirmas E.L.L. Kinnisvara

Merko Ehitus teatas, et on seadnud eesmärgiks töötada välja aktsiate võõrandamise ettepanek sellisel kujul, mis tagaks kõigile Merko Ehituse aktsionäridele, proportsionaalselt nende osalusele Merko Ehituses, õiguse omandada E.L.L. Kinnisvara aktsiaid.

Ettepanekus sisaldub võimalus võõrandada õigusi E.L.L. Kinnisvara aktsiate omandamiseks. Seega antakse kõigile aktsionäridele võimalus valida, kas osaleda peale ehituse kinnisvaraarenduses või osaleda ainult ehituses, teatas ettevõte.

E.L.L. Kinnisvara 1998. aasta realiseerimise netokäive oli 19,35 miljonit krooni ja äritulud 80,58 miljonit krooni. Firma puhaskasum oli 1,87 miljonit krooni.

E.L.L. Kinnisvara omakapital on praegu 98,04 miljonit krooni. Tänavu esimeses kvartalis sai ettevõte 15,25 miljoni krooni suuruste äritulude juures 4,05 miljonit krooni kahjumit.

Ettevõtte bilansiline väärtus on 84,52 miljonit krooni.

Merko Ehituse juhatus peab otstarbekaks võõrandada osalus E.L.L. Kinnisvaras, et eraldada kinnisvaraarendusealane tegevus ning keskenduda ehitusele.

Merko Ehitus koostab detailse informatsioonimemorandumi, mis annab ülevaate E.L.L. Kinnisvarast ja aktsiate võõrandamise ettepanekust. Informatsioonimemorandum avaldatakse aktsionäride üldkoosolekuks. Lõpliku otsuse võõrandamise viisi kohta teeb Merko Ehituse nõukogu pärast erakorralise üldkoosoleku otsuseid.

Merko Ehitus on tehingu nõustajateks valinud Balti Cresco Investeerimisgrupi ja advokaadibüroo Lepik & Luhaäär.

Autor: BNS

Hetkel kuum