• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toiduaineskandaalid Euroopas ei vaibu

  Olukord Belgias halvenes veelgi, kui valimistel katastroofiliselt kaotanud valitsus pidi tagasi astuma. See on põhjustanud võimuvaakumi ega lase riigi maine taastamise nimel otsustavalt tegutseda.
  Mürgise mootoriõli loomatoidu hulka sattumise tagajärjel puhkenud dioksiiniskandaal on Belgia tööstusliidu andmetel tekitanud riigile senistel andmetel kahju 7,65 miljardi Eesti krooni suuruses summas. Tapamajad seisavad tööta ja belglased julgevad ainult välismaiseid liha- ja piimatooteid osta, ehkki valitsus on kinnitanud, et mürgist loomasööta kasutas 1500 talu ja et ülejäänud taludes toodetud toiduained on puhtad.
  Kuid Belgia valitsust ei umbusalda ainult kliendid. Euroopa Komisjon on põhimõtteliselt peatanud riigi toiduaineekspordi, mis on tekitanud suurt pahameelt, sest talunikel on toodetest lahtisaamisega suuri raskusi.
  Flaami talunike organisatsioon nõuab riigilt dioksiiniskandaali tõttu tekitatud pankrottide ja muude kahjude korvamist. Nende nõudmist toetab Euroopa Komisjon, mis on Belgia valitsuselt kriisi lahendamise põhiliselt enda kätte võtnud.
  Euroopa Komisjonil on Briti lehmahullustõve skandaali puhkemise järel tehtud vead ja üle 170 miljardi krooni küündinud kahjusumma veel selgelt meeles, mis ongi tinginud praeguse jõulise tegutsemise. Ehkki Belgia dioksiini- ja Coca-Cola skandaal on märksa piiratumad, on neil lõppude lõpuks ikkagi rängad majanduslikud tagajärjed.
  Belgias ja Prantsusmaal on Coca-Cola joomise tõttu haigestunud umbes 200 inimest. Coca-Cola kontsern, mis on pidanud müügilt kõrvaldama ajaloo suurima koguse toodangut, on asunud süüdistama gaasifirmat AGA, mis olevat tarninud tema joogi jaoks halba süsihappegaasi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.