• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iga klient on isiksus

  Rääkides turunduse efektiivsuse vajalikkusest, pööratakse vähe tähelepanu digitaaltrükis kasutatavale personaliseerimisele.
  Selle asemel, et toota tuhandeid ühesuguseid trükiseid, võib trükkida kogu partii iga trükise omanäoliseks. Idee on selles, et kliendile minnakse lähemale, näidates temast hoolimist. Personaliseerimisel võib näiteks vahetada pilte, keelt, teksti, nende kombinatsioone -- ühsõnaga piirid seavad fantaasia ja infobaasi täiuslikkus. Võib trükkida nimelisi kutseid, kliendilehti, tootetutvustusi, rinnasilte.
  Põhjanaabrid on aga veel kaugemale läinud ja kasutavad andmetöötluses n-ö data mining'ut, mis tähendab, et näiteks krediitkaarti kasutavate klientide hulgas leiab spetsiaalne programm mingid seosed kliendi soo, vanuse, asukoha, tarbimiseelistuse jms vahel.
  Nii näiteks leiti seos, et 25--30aastane mees ostab poest enamasti õlut, grillvorsti ja WC-paberit. Seejärel uuriti, millised 25--30aastased mehed mõnda neist toodetest ei osta. Hoolika planeerimise järel suunati müügijõud neile meestele, kes ostavad küll õlut ja vorsti, aga ei osta WC-paberit. Kuna olid olemas nende nimed ja aadressid, saadeti neile personaalsed pakkumised. Müügitöö tulemusel registreeriti selle sihtgrupi hulgast 40% uusi kliente senise ca 4% juurdekasvu asemel.
  Autor: Simmo Soomets
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Täna tuleb turule esimene börsil kaubeldav USA bitcoinifond
Bitcoin jätkas kõigi aegade rekordile lähenemist, tõusule on kaasa aidanud esimese börsil kaubeldava bitcoinifondi turuletulek USAs, vahendab Bloomberg.
Bitcoin jätkas kõigi aegade rekordile lähenemist, tõusule on kaasa aidanud esimese börsil kaubeldava bitcoinifondi turuletulek USAs, vahendab Bloomberg.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.