Väinu Rozental • 29. juuni 1999 kell 22:00

Tallinna Vesi maadleb vähikeskusega

Linnakohus leidis, et kui hageja loobus nõudest Eesti riigi vastu, loobus ta ühtlasi nõudest Eesti Onkoloogiakeskuse vastu, mis on riigihaigla.

Tallinna Vesi esitas Eesti onkoloogiakeskuse vastu hagi 1998. a märtsis, nõudes tasumata vee ja kanalisatsiooniteenuse eest 1,3 mln krooni. Onkoloogiakeskus põhjendas maksmatajätmist sellega, et leping Tallinna Veega ületas riigieelarves onkoloogiahaiglale selleks ette nähtud summasid. Pool aastat hiljem kaasati protsessi teise kostjana Eesti Vabariik.

Tänavu 30. märtsil teatas Tallinna Vee esindaja, advokaadibüroo Aivar Pilv vandeadvokaadi vanemabi Jürgen Kirsis kohtus, et nad loobuvad hagist Eesti riigi vastu, sest riik pole õige kostja.

«Ma ei mõista, miks vastaspoole esindaja loobus vabatahtlikult 1,3mln nõudest,» kommenteeris seda Eesti riigi esindaja, advokaadibüroo Villu Kõve jurist Andres Vutt.

Jürgen Kirsise kinnitusel kaebavad nad linnakohtu otsuse edasi. «Me pole loobunud nõudest onkoloogiakeskuse vastu,» seletas Kirsis. «Loobusime ühest kostjast, Eesti Vabariigist, sest me ei näinud võimalust, kuidas saab kohus mõista raha välja kahe kostja käest.»

Kirsise hinnangul on Eesti Onkoloogiakeskus avalik-õiguslik juriidiline isik, kes saab raha peale riigieelarve ka muudest allikatest. «Seega saab onkoloogiakeskus üksinda kostja olla,» rõhutas Kirsis.

Hetkel kuum