• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisettevõtjad ja Eesti Maksuamet

  Alates 1. aprillist kehtib mitteresidendi Eestis asuvale püsivale tegevuskohale maksuametis registreerimise kohustus.
  Välisettevõtjale on olulisim, et Eestis asuva püsiva tegevuskoha kaudu saadud tulu kuulub deklareerimisele ja maksustamisele Eestis. Samuti tuleb mitteresidendi püsiva tegevuskoha kaudu tehtud väljamaksetelt analoogiliselt Eesti ettevõtjatega tulumaks kinni pidada ning sotsiaalmaks maksta vastavalt Eesti õigusaktidele.
  Need kohustused ei sõltu sellest, kas püsiv tegevuskoht on maksuametis registreeritud või mitte, kuid nüüd on kohustuste täitmine reaalsuses kontrollitav.
  MKS § 2 p 16 järgi toimub püsiva tegevuskoha kaudu täielikult või osaliselt mitteresidendi püsiv majandustegevus Eestis. Mitteresidendi püsivaks tegevuskohaks võivad olla: juhtimiskeskus, kontor, tehas, töökoda; ehitusplats, seadmestamis- või montaazhitööde koht või koht, kus toimub loodusvara uurimine või kasutuselevõtmine, samuti nendega seotud järelevalvealane tegevus; teenuste, sealhulgas juhtimis- ja konsultatsiooniteenuste osutamine.
  Seaduse järgi saab püsiv tegevuskoht olla nii välismaa (sh offshore) äriühingul kui ka füüsilisest isikust ettevõtjal. Kuna püsiva tegevuskohaga seonduv on uudne ka maksuametile, peaks Eestis ilmselgelt püsiva tegevuskohaga mitteresident hoolikalt kaaluma, kas tal pole mõistlikum tegutseda filiaalina või iseseisva äriühinguna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Swedbank annab üle pika aja LHV-le taas ostusoovituse
Swedbanki peakontori analüütikud on pärast LHV III kvartali tulemuste avalikustamist andnud üle pika aja taas ostusoovituse Eesti panga aktsiale. Swedbanki hinnangul võiks LHV aktsia õiglane väärtus olla 49 eurot.
Swedbanki peakontori analüütikud on pärast LHV III kvartali tulemuste avalikustamist andnud üle pika aja taas ostusoovituse Eesti panga aktsiale. Swedbanki hinnangul võiks LHV aktsia õiglane väärtus olla 49 eurot.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.