• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti keeleseadus ärritab Venemaad ja Brüsselit

  100kohalises seimis hääletas seaduse poolt 73 saadikut, 16 oli vastu ja 8 jäi erapooletuks.
  Uus seadus reguleerib muu hulgas Läti keele kasutust eraettevõtluses. Riigi 650 000inimeseline vene vähemus tõlgendab seda kui katset neid riigi poliitilisest ja majanduselust kõrvale tõrjuda.
  Moskva nimetas uut seadust selgelt diskrimineerivaks ning nõudis selle tagasivõtmist ja ümbertöötamist.
  Seadusega pole rahul ka EL. Peale selle, et seadus on Brüsseli väitel vastuolus ELi kodanike õigusi ja vabadusi sätestava hartaga, seab see välisinvestoreile uute keelenõuetega Lätis lisakoorma.
  Läti eile ametisse vannutatud president Vaira Vike-Freiberga ei ole välistanud, et võib seaduse parlamenti tagasi saata, kuna see pingestab Euroopa Liitu pürgiva Läti suhteid Brüsseliga. Ta on ka öelnud, et kui parlamendi enamus on seaduse poolt, on raske seda välja kuulutamata jätta.
  Keeleseaduse vastuvõtmisega on kõrvaldatud peamine takistus Läti uue valitsuskoalitsiooni üle käivate läbirääkimiste teelt. Uus peaminister võib selguda juba esmaspäeval ning uue kabineti koosseis nädala lõpuks.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.