ÄP fototoimetus • 8. juuli 1999 kell 22:00

Vilojett sööb Esma Auto müügisalongi naabrusest välja

Mazdade müügiõigusega Vilojeti üks omanikke Raivo Parts väitis, et Esma Auto salongi sulgemine Kadaka teel firma tegevust ei mõjuta, sest praegune müügisalong on niikuinii mitteametlik. Tema sõnul tuleb kõik Mazdade müügikohad kooskõlastada autode maaletooja firmaga Inchcape Motors. «Sellepärast meile sellesse piirkonda müügiluba anti, et seal ametlikku Mazda esindust pole,» lisas Parts.

Parts ütles, et Vilojett tahab Tallinnas Mazdade müüki parandada. «Võrreldes Toyota ja Hondaga on Mazda müük madalseisus,» lausus ta. «Tõenäoliselt on põhjus selles, et pole korralikku hooldust. Esma Autos on pikad järjekorrad, me sooviks appi minna.»

Partsi sõnul kavatseb Vilojett müüa Tallinnas vähemalt 30 sõiduautot kuus. «See oleks miinimumkogus, muidu oleksid meie kulutused suuremad kui tulu,» põhjendas ta.

Esma Auto tegevdirektor Ralf Õng oli Kadaka teel asuvast müügisalongist rääkides napisõnaline. «Meil ei ole siin mingit probleemi, asi lahendatakse vastastikusel kokkuleppel.»

Õng väitis, et Esma Autol on õigus Kadaka teel Mazdade müügiga tegeleda. Samas pidas Õng ülepakutuks Vilojeti plaani müüa vähemalt 30 Mazdat kuus. «Juunis müüsime Tallinnas ja Tartus kokku umbes 15 autot,» ütles ta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum