• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas võib öelda, et väärtpaberiinspektsioon on tööle hakanud?

  Ma ei tea konkreetse juhtumi üksikasju, kuid kuna asi on hakanud jõudma juba uurimisfaasi, siis võib öelda küll, et väärtpaberiinspektsioon on hakanud tööle.
  Ma arvan, et ka teisi kahtlusi, mis on väärtpaberibörsil olnud, et tegeldakse insaiderlusega, hakatakse pärast esimest pretsedenti suurema hooga uurima.
  Kahtlusi siseinfo kasutamises on olnud mitmete aktsiatehingute puhul, nimetagem või Ühispanka, Hansapanka, Normat, ja neid on veel rohkem -- eks neid aktsiate hüppeid on pea alati olnud, kui avaldatakse uudiseid mingi börsiettevõtte kohta. Küsimus on muidugi selles, kui palju informatsiooni on üldteada ning kui paljud selle põhjal oma otsuseid teevad. Seetõttu on väga riskantne kellelegi märki külge panna, sest raske on tõestada, et tegemist on siseinfo kasutamisega.
  On väga oluline, et ühe kahtluse uurimine viidaks lõpuni ja suudetaks tõestada, et tegemist oli insaiderlusega -- see tervendaks kogu olukorda. Sellist pretsedenti oleks vaja.
  Ma ei ole kõnealuse juhtumiga täpselt kursis. 4000 aktsiat, mis Herman olevat ostnud, on minu meelest ikka väga väike kogus. Selles mõttes, et on tehtud palju suuremaid aktsiatehinguid, mille puhul on kahtlustatud insaiderlust, mis on tehtud offshore-firmade kaudu, kuid mida pole suudetud tõestada.
  Näib, et väärtpaberiinspektsioon oli võimeline kinni hakkama ühest konkreetsest seigast -- ühe inimese nime taga on konkreetne arv aktsiaid, sest nii on kõige lihtsam. Sellest juhtumist võib muidugi pretsedent tulla, aga tegelikult peaks uurima just suurtes kogustes aktsiate otsu-müügitehinguid. Selle 4000 aktsia puhul on tegelikult risk palju suurem kui sellest saadav kasum. Seda enam, et Herman ei ole neid aktsiaid maha müünud ega kasumit välja võtnud. Insaiderlust tehakse just selle eesmärgiga, et saada väga kiiresti suurt kasu. Ja tundub, et väärtpaberiturul tehakse pidevalt insaidtehinguid, nagu Normagi puhul, mis väärinuks uurimist, aga mitte midagi ei suudeta tõestada. Sellega, et väärtpaberiinspektsioon on tööle hakanud, ei taha ma nõus olla -- ta ei ole siiamaani suutnud tõestada ühtki suuremat insaidtehingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.