• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere ähvardab loobuda Rigas Miesnieksist

  Rakvere Lihakombinaadi finantsdirektori Teet Soormi allkirjaga avalduses ähvardab Rakvere Lihakombinaadi Grupp sulgeda talle kuuluva Rigas Miesnieksi tehase, kui Läti seim ei kaota tollipiiranguid Eestist sisseveetavale lihale.
  Puhkusel viibiv Rakvere Lihakombinaadi Grupi juhatuse esimees Peeter Maspanov ütles reedel, et Rigas Miesnieksist loobumine pole veel Rakvere Lihakombinaadi augustis koguneva nõukogu koosoleku päevakorras. «Investeeringu säilitamine Lätis sõltub sellest, kui kaua suudab ettevõte taluda kahjumit,» lisas Maspanov.
  Rakvere Lihakombinaat ähvardab sulgeda ka Eesti suurima seakasvatuse Ekseko, kui sealset liha pole võimalik Lätisse müüa. Kuigi suur osa Ekseko toodangust jääb Eestisse, ütles Maspanov, et seakasvatusel on mõtet tegutseda vaid täisvõimsusel, muidu ei tasu see ennast ära. Rakvere Lihakombinaat on investeerinud Eksekosse 65 mln krooni, seal töötab 210 inimest.
  Maspanov tunnistas, et Rigas Miesnieksi kinnipanemise otsust ei saa kiirustades teha, sest tootmise lõpetamine nõuab kulutusi.
  Riia kombinaadi ligi saja inimese koondamistasude suurus on 1,1 mln krooni, Ekseko töötajatele makstava kompensatsiooni suurus on viis korda suurem.
  Rakvere Lihakombinaadi investeeringud Rigas Miesnieksi ulatuvad 162 miljoni kroonini.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.