• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartus on korterite müük elavnenud

  Korteriturg on Tartus sel suvel aktiivsem kui mullu, büroopindadega tehakse aga tänavu väga vähe tehinguid.
  Tartus pole kinnisvaraturul suvist unisust. Ober Haus Kinnisvara Tartu kontori juhataja Peep Vooro sõnul on elavnemine eriti märgatav viimasel paaril nädalal, juurde on tulnud nii korterite müüjaid kui ka ostjaid. Varem kui eelmistel aastatel on aktiviseerunud üürikorterite turg.
  Ühtlustunud on erinevate piirkondade korterite hinnad, v.a muidugi südalinn. Kahetoalise korteri ruutmeetri hind on Pindi Kinnisvara andmetel äärelinnas 2600 krooni, kesklinnas 2800 ja südalinnas 6000 krooni.
  Alates selle aasta algusest hinnad Tartus märgatavalt muutunud ei ole. Pindi Kinnisvara Tartu büroo juhi Margus Peki sõnul on südalinnas hinnad 2--3 korda kõrgemad kui teistes linnaosades. Hiljuti osteti Ülikooli tänaval kahetoaline korter 360 000 krooni eest, kusjuures tegemist oli kapitaalremonti vajava korteriga.
  Kõige kergem on Tartus praegu müüa kahetoalisi kortereid, kolme- ja neljatoalistel korteritel venib müügiperiood sageli pikaks.
  Ka eramuturul on väiksemaid eluasemeid lihtsam müüa kui suuri.
  Büroopindade turul on Margus Peki hinnangul täielik vaikus. Omanikud hindu alla ei lase ning praegusel hinnatasemel on eriti kesklinnas raske rentnikke leida. Peep Vooro arvates on büroode rendihinnad ikka veel liiga kõrgel tasemel. Samas ei tee rentnikud ka kergekäeliselt otsust minna oma kontoriga odavamale pinnale, kuna kolimiskulud on küllalt suured ja hinnalangus pole olnud piisav.
  Kaubanduspindade vastu on Tartus huvi märksa suurem kui büroopindade osas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?