Erik Samel • 18. juuli 1999 kell 22:00

Tartus on korterite müük elavnenud

Korteriturg on Tartus sel suvel aktiivsem kui mullu, büroopindadega tehakse aga tänavu väga vähe tehinguid.

Tartus pole kinnisvaraturul suvist unisust. Ober Haus Kinnisvara Tartu kontori juhataja Peep Vooro sõnul on elavnemine eriti märgatav viimasel paaril nädalal, juurde on tulnud nii korterite müüjaid kui ka ostjaid. Varem kui eelmistel aastatel on aktiviseerunud üürikorterite turg.

Ühtlustunud on erinevate piirkondade korterite hinnad, v.a muidugi südalinn. Kahetoalise korteri ruutmeetri hind on Pindi Kinnisvara andmetel äärelinnas 2600 krooni, kesklinnas 2800 ja südalinnas 6000 krooni.

Alates selle aasta algusest hinnad Tartus märgatavalt muutunud ei ole. Pindi Kinnisvara Tartu büroo juhi Margus Peki sõnul on südalinnas hinnad 2--3 korda kõrgemad kui teistes linnaosades. Hiljuti osteti Ülikooli tänaval kahetoaline korter 360 000 krooni eest, kusjuures tegemist oli kapitaalremonti vajava korteriga.

Kõige kergem on Tartus praegu müüa kahetoalisi kortereid, kolme- ja neljatoalistel korteritel venib müügiperiood sageli pikaks.

Ka eramuturul on väiksemaid eluasemeid lihtsam müüa kui suuri.

Büroopindade turul on Margus Peki hinnangul täielik vaikus. Omanikud hindu alla ei lase ning praegusel hinnatasemel on eriti kesklinnas raske rentnikke leida. Peep Vooro arvates on büroode rendihinnad ikka veel liiga kõrgel tasemel. Samas ei tee rentnikud ka kergekäeliselt otsust minna oma kontoriga odavamale pinnale, kuna kolimiskulud on küllalt suured ja hinnalangus pole olnud piisav.

Kaubanduspindade vastu on Tartus huvi märksa suurem kui büroopindade osas.

Hetkel kuum