Tartusse kavandatakse uusi ujulaid

Tartu õlletehase kõrval asuva Tähtvere ujula taastab Tartu eraisikutele kuuluv OÜ Domix Sport, kes rentis krundi Tähtvere spordikompleksi omanikult, spordiseltsilt Põhjakotkas. Domix Spordi projektijuht Heikki Uibopuu ei soostunud avalikustama firma omanikeringi.

90. aastate alguses suletud Tähtvere vana basseini asemele ehitatakse kuue rajaga 25meetrine ujula. «Basseini auk jääb vana koha peale,» tutvustas spordiklubi Tähtvere esimees Rein Kamarik. AS Eviko Ehitus alustas vana ujula lammutustöödega eelmise nädala neljapäeval.

«Pool projekti maksumusest ehk 4 miljonit krooni kulub basseinitehnikale ja ventilatsiooniseadmetele,» rääkis ujumisspordiga tegelenud Heikki Uibopuu. Tema andmeil moodustab Domix Spordi omafinantseering 2,5 miljonit krooni. Ülejäänu on laenuraha. «Arvestame basseini tasuvusajaks kuus aastat,» lisas Uibopuu.

Uibopuu sõnul võiks riik mõelda, kas napi riigieelarve tingimustes tasub Tartus kohe alustada vee- ja tervisekeskuse ehitamisega või oodata paar aastat.

Rein Kamariku hinnangul jätkuks Tartus kliente nii Tähtvere ujulasse kui veekeskuse võistlusbasseini. Tartus on praegu neli siseujulat. Kamariku andmeil Tartus praegu ujumisspordiga ei tegelda.

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna sporditeenistuse juhataja Mati Tolmofi kinnitusel on vee- ja tervisekeskuse ehituskomisjon oma eelistuse seitsme pakkumuse seas teinud. «Otsustamisjärg on Tartu linnavalitsuse käes,» rõhutas Tolmoff. Tema andmeil olid pakkumused vahemikus 59--67,5 miljonit krooni.

Vee- ja tervisekeskuse projekti konsultant-nõuniku Udo Viilukase andmeil on objektile tänavu riigieelarvest eraldatud 4 miljonit krooni. «Umbes 2 miljoni krooniga toetab Tartu linnavalitsus,» lisas Viilukas. Eelmisel aastal oli vee- ja tervisekeskusele eraldatud 1,7 miljonit krooni, millest 1,5 miljonit krooni kulus projekteerimisele.

«Kui rahastamine kulgeb normaalselt, on veekeskus järgmise aasta lõpuks valmis,» lubas Viilukas.

Lõuna-Eesti vee- ja tervisekeskusesse on kavandatud ujumisbassein (50x25 m) koos pealtvaatajate tribüüniga, õppebassein lastele, 700ruutmeetrine veelõbustuspark, saunad, kohvik jm.

Hetkel kuum