27. juuli 1999 kell 22:00

Kujundus on sama vürtsikas kui köök

Mõnusa Margarita sisekujundaja Urmas Kuke sõnul tuli usinatel töömeestel sabas käia ja selgitada, et palun krohvige lohakamalt.

Lohakus käib kokku tex-mex-restoraniga, mis on segu Texase, mehhiko, inkade, indiaanlaste, kauboide ja veel teistegi rahvaste kultuurist, kelle väljarändajad nendes piirkondades elasid. Valdavalt on kõik lapsemeelselt kirju, kohustusliku elemendina kuuluvad texmexi värvitud lehmapealuud ja kõrge laud baarileti lähedal, sest baarileti ääres siin ei seista.

Sööki oodates ei hakka igav ka siis, kui kellegagi vestelda pole. Seinamaalingutel võib jälgida tuntud ja tundmatuid loomi. Kogu stiil on räme ja lõunamaiselt räpakas, millest erineb teenindaja-tüdrukute valge pitspluus ja hispaaniapärane erksavärviline seelik. Nõukogudeaegne maja lisab kohale rohmakust. Ukse kõrval paiknev tühermaa on nagu linnavalitsuselt tellitud, meenutades tõelist kuivanud steppi.

Tex-mex-stiilis restorani tegemine oligi gurmaanist sisekujundaja idee, sest köök on selles restoranis niisama eripärane kui kujundus.

OÜ Servitrise ühe omaniku Kaja Merila sõnul tahavad inimesed midagi omapärast, lihtsalt restorani enam ei tulda. Koha on avastanud ka siseminister Jüri Mõis, kes seal jalopena pipardel laseb hea maitsta. Nädalavahetusel lisandub kujundusele ja tavatule toidule hispaania tants.

Autor: Anu Tarvis

Hetkel kuum