27. juuli 1999 • 1 min
Jaga lugu:

Venemaa võtab rublalt toe

30. septembriks tühistatakse süsteem, mille kohaselt importöörid peavad tegema impordilepingute katteks rubla deposiite. Abinõu eesmärk oli piirata kapitali väljavoolu ning muuta fiktiivsed imporditehingud keeruliseks.

Keskpank on juba kaotanud kahe valuutaoksjoni süsteemi, mis piiras pankade vaba juurdepääsu valuutaturule. Ka tühistati keeld, mis ei lubanud välispankadel kasutada rublades korrespondentkontosid kõva valuuta ostmiseks. Muud piirangud kaotatakse IMFi laenuprogrammi käigus.

Alates finantskriisi puhkemisest mullu augustis on rubla odavnenud üle 70 protsendi.

Autor: BNS

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt