• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mendelsoni skeem õnnestus

  Eelmise nädala lõpus kaitsesid võlgadesse jäetud Mendelson & Ko õigusjärglase, pankrotistunud Mendelsoni Konsultatsioonide ASi võlausaldajad nõudeid 6,6 miljoni krooni ulatuses. Samas on ettevõttel varasid vaid umbes miljoni krooni väärtuses.
  Enne pankroti väljakuulutamist veebruaris lõi firma omanik ja tegevjuht Toomas Mendelson ettevõtte kõrvale kolm uut kinnisvarafirmat, millel pole võlgadega mingit pistmist. Kolm loodud firmat, Mendelsoni Äripindade OÜ, Mendelsoni Halduse OÜ ja Mendelsoni Elamispindade OÜ pakuvad kinnisvarateenuseid Mendelson & Co kaubamärgi all edasi. Toomas Mendelsoni skeem võimaldab aga ajada kinnisvaraäri edasi puhaste paberitega, sest tegutsema jäävatel ettevõtetel võlakohustusi ei lasu.
  Mendelsoni Äripindade OÜ endine juht Aivar Kaitsa ütles, et tõenäoliselt Mendelsonil esialgu pettuseplaani polnud, kuid pärast maksuametiga läbirääkimiste luhtumist see tekkis. «Teadaolevaid võlgasid oli umbes 1,5 miljoni ulatuses, aga ma ise arvutasin, et kokku peaks võlad ulatuma 5--8 miljoni kroonini,» rääkis Kaitsa, kuuldes kaitstud võlanõuete suurust. Saades teada, et kokku esitas nõudeid Mendelsoni Konsultatsioonide vastu 27 äriühingut, tõdes Kaitsa, et Mendelson on petnud tõepoolest paljusid ettevõtjaid.
  Mendelsoni Konsultatsioonide ASi pankrotihaldur Peep Lillemäe tunnistas, et juriidiliselt on Mendelsoni firma pankrotiprotsess keeruline, mistõttu on raske väita, et tingimata oleks tegu tahtliku pettusega. «Hetkel audiitor töötab ning hindab, kas tegu on kuritahtlikkusega,» ütles ta. Samas ei soovinud Lillemäe kinnitada, et pettust polnud.
  Maksuameti pressiesindaja Koit Luusi sõnul ei sobi maksuametil kommenteerida, kas tegemist oli kuritahtliku pankrotiga või mitte.
  Toomas Mendelson ei soovinud reedel oma tegevust kommenteerida, põhjendades seda ajanappusega. «Lükkame selle jutuajamise edasi,» sõnas ta vaid.
  Mitme hinnangu järgi pani Mendelson & Ko raskesse seisu luhtunud äriprojekt Viru tänaval. Suurimad Mendelsoni Konsultatsioonide ASi võlausaldajad on maksuamet 2,7 mln kroonise nõudega, Ühispank 800 000 krooniga ja Hansapank 300 000 krooniga, lisaks võlg ühele Põhja-Ameerikas elavale väliseestlasest vanaprouale üle poole miljoni krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Trumpi meediaaktsia teeb börsil muljetavaldavaid hüppeid
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.