Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strateegia nõuab pidevat tähelepanu

  Firmade arengut takistab sageli pikemaajaliste eesmärkide puudumine.
  Planeerimise puudulikkus mõjutab ettevõtte igapäevatööd -- ebaselged eesmärgid viivad tööde kuhjumiseni ja juhtide tööpäeva pikenemiseni.
  Firma algusaastatel kulub juhtidel enamik ajast kiirete küsimuste lahendamisele. Ka siis, kui ettevõte on jõudnud stabiilse arengu faasi, pööratakse strateegiale vähe tähelepanu.
  Firma arengut kavandades pöörame suurt tähelepanu järjepidevusele ja oma ni?i leidmisele audiitorfirmade seas.
  Oleme seadnud eesmärgiks suurendada käivet ligikaudu 20% aastas. Koostatud on arengukava, kus on kirja pandud firma olulisemad arengusuunad.
  Püüame kasvada nii kiiresti kui võimalik, kuid samas mitte järele anda teenuse kvaliteedis.
  Meie firmas on tehtud pikemaajalised (3--5 aastat) plaanid. Iseasi, kui palju nad nüüd viimastel aastatel tõeks on saanud, sest Eesti majanduskeskkond on viimasel ajal väga kiiresti muutunud. Seetõttu arvan, et senises suhteliselt ebastabiilses olukorras strateegiline planeerimine võib-olla väga suurt rolli pole mänginud.
  Mida aeg edasi ja stabiilsemaks majandus muutub, seda tähtsamaks muutub ka strateegilise planeerimise osatähtsus. Praegu tegeleme tõsiselt firma 5 aasta plaani väljatöötamisega. Pikaajalises kavas on muu hulgas kirjas, mis valdkondades ja kuidas me planeerime oma tegevust arendada.
  Aastatega on meie tegutsemisstrateegia muutunud järjest põhjalikumaks. Mida konkreetsemalt ja professionaalsemalt on firma pikaajalised eesmärgid fikseeritud, seda lihtsam on firmat juhtida.
  Et olla turul konkurentsivõimeline, tuleb firma võtmeisikutel oma tegevussuunad ja taktika hoida pideva läbivaatuse all. Kui omanik soovib omada edukalt tegutsevat ettevõtet, peab tal olema selge arusaamine küsimustes:
  - miks on sellist firmat üldse vaja?
  - milles seisneb firma kasulikkus teiste jaoks?
  - milline võiks olla ideaalne tulevikupilt firmast?
  - kellele on tegevus suunatud, kuhu valdkonda kuulutakse?
  Firma ülesanne on: mida peab tegema, et saavutada kujutletud kauget eesmärki? Juhtkonnal tuleb luua tegutsemisstrateegia, s.o plaan, kuidas jõuda visioonini.
  Tegevuskava, kuidas teha reaalset tööd ja ajakava -- nende abil jõutakse välja küsimuseni, milleks firmat üldse vaja on (organisatsiooni väärtushinnangud).
  Autor: ÄP
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.