3. august 1999 kell 22:00

Personaalarvuti valib kasutajaid näo järgi

Kui arvuti on varustatud kaameraga, võib kasutaja sisselubamise usaldada näo tundmise tarkvara hooleks.

Arvutikasutaja masinasse sisselogimisel ei tohi valgus paista kaamerasse ja ruum ei või olla liiga pime. Et arvuti inimese ära tunneks, tuleb kaamera ees pead ka veidi pöörata. Nii ei saa tarkvara petta fotot kaamerale eksponeerides.

Firma Trueface, mis pakub näo tundmise tarkvara müügiks Internetis üle maailma, soovitab seda kasutada näiteks ettevõtte ruumidesse sisenejate kontrollimisel koostöös ID-kaardiga, Interneti elektronäris, sissepääsul mitmesugustele üritustele, migratsiooniametites, piiripunktides ja pankade sularahaautomaatides.

Tarkvara kasutab nn närvivõrgu tehnoloogiat, uurides siseneja näo erinevaid osi ja võrreldes neid fotodega, mis on varem arvutisse salvestatud. Sisselogimisel ei võrdle arvuti mitte ainult isiku silmade, nina ja suu proportsioone ning kaugust üksteisest, vaid ka mitut vaadet -- nägu eest ja kõrvalt.

Nii saab elektronäris sisselogijast kolmemõõtmelise pildi, mis välistab tavalise foto näitamisega sisselogimise. Näo identifitseerimine võtab aega ühe sekundi.

Kui arvuti on kaameraga varustatud, saab enne ostmist identifitseerimistarkvara Internetis testida müügifirma koduleheküljel aadressil www.miros.com.

Hetkel kuum