ÄP fototoimetus • 3. august 1999 kell 22:00

Sonera tulemus paranes

Mullu samal ajal oli kasum 188 miljonit eurot, teatas firma oma poolaastaaruandes. Kasum aktsia kohta kerkis 0,19 eurolt 0,23 eurole. Käive oli 888 miljonit eurot, millest tervelt 50% andis Sonera viimasel ajal kiiresti kasvanud rahvusvaheline tegevus.

Esimesel poolaastal läks ootustest paremini Sonera mobiilsidel ja tütarfirmadel, pettumust valmistas analoogvõrgu loodetust nõrgem areng. Opstocki analüütiku Michael Schröderi arvates on analoogvõrgu kõrgaeg möödas, mistõttu tuleks suuremat tähelepanu pöörata uutele andmesideteenustele. Parima tulemuse tagas Sonerale Türgi firma Turkcell, mille aktsiatest kuulub Sonerale 41%. Turkcelli klientide arv on aasta vältel kasvanud paarisaja tuhande võrra kuus.

Autor: ÄP

Hetkel kuum