• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Volvo omandas Scania aktsiate kontrollpaki

  AP teatel ostab Volvo mõjuvõimsa Wallenbergide perekonna investeerimisfirmalt Investor AB sellele kuuluva 49protsendilise osaluse Scanias. Investori kontrolli all on 49,3% Scaniast. Marcus Wallenberg on öelnud kommentaariks, et Investor kavatseb kasutada 40% Scania müügist saadud raha Volvo aktsiate ostmiseks.
  Varasematest aktsiaostudest kuulub Volvole 22% Scaniast. Volvo alustas Scania aktsiate ostmist jaanuaris mitu nädalat enne oma sõiduautode tootmise müüki Ühendriikide Ford Motorsile. Praegune 60,7 miljardi Rootsi krooni suurune aktsiaost annab Volvo kontrolli alla 69,6% Scania aktsiatest. Volvo pakub Scania aktsionäridele 315 krooni aktsiast ehk suhtega kuus Volvo aktsiat viie Scania aktsia vastu.
  Scania mullune müügikäive oli 5,6 miljardit dollarit ehk umbes 11% rohkem kui eelnenud aastal. Scaniast saab Volvo tütarfirma, mille kaubamärgid ja jaotussüsteem jäävad Volvost eraldi.
  Scania ärikasum oli aasta esimesel poolel 2,5 miljardit Rootsi krooni, võrreldes mulluse 1,6 miljardi krooniga. Kontserni müügikäive kasvas 6% võrra ja oli 23,4 miljardit Rootsi krooni. Kokku müüs Scania esimesel poolaastal ligi 25 000 veokit ehk ühe protsendi rohkem kui möödunud aasta samal ajal.
  Volvo tegi ühtlasi teistele aktsionäridele pakkumise osta nendelt ära ülejäänud Scania aktsiad.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.