8. august 1999 kell 22:00

Volvo omandas Scania aktsiate kontrollpaki

AP teatel ostab Volvo mõjuvõimsa Wallenbergide perekonna investeerimisfirmalt Investor AB sellele kuuluva 49protsendilise osaluse Scanias. Investori kontrolli all on 49,3% Scaniast. Marcus Wallenberg on öelnud kommentaariks, et Investor kavatseb kasutada 40% Scania müügist saadud raha Volvo aktsiate ostmiseks.

Varasematest aktsiaostudest kuulub Volvole 22% Scaniast. Volvo alustas Scania aktsiate ostmist jaanuaris mitu nädalat enne oma sõiduautode tootmise müüki Ühendriikide Ford Motorsile. Praegune 60,7 miljardi Rootsi krooni suurune aktsiaost annab Volvo kontrolli alla 69,6% Scania aktsiatest. Volvo pakub Scania aktsionäridele 315 krooni aktsiast ehk suhtega kuus Volvo aktsiat viie Scania aktsia vastu.

Scania mullune müügikäive oli 5,6 miljardit dollarit ehk umbes 11% rohkem kui eelnenud aastal. Scaniast saab Volvo tütarfirma, mille kaubamärgid ja jaotussüsteem jäävad Volvost eraldi.

Scania ärikasum oli aasta esimesel poolel 2,5 miljardit Rootsi krooni, võrreldes mulluse 1,6 miljardi krooniga. Kontserni müügikäive kasvas 6% võrra ja oli 23,4 miljardit Rootsi krooni. Kokku müüs Scania esimesel poolaastal ligi 25 000 veokit ehk ühe protsendi rohkem kui möödunud aasta samal ajal.

Volvo tegi ühtlasi teistele aktsionäridele pakkumise osta nendelt ära ülejäänud Scania aktsiad.

Autor: BNS

Hetkel kuum