• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konkurent kahtlustab suurt mängu

  Investeerimisfirma Hansa Investments juhatuse liige Jason Grenssfell-Gardner ütles eile, et pole välistatud oht lähtuda erastamisotsuste kujundamisel tulemusest, mis rahuldab vaid ühte huvigruppi. «Hansa Investmentsil on nüüd erastamist raskem mõjutada kui Baltic Rail Service'il,» kommenteeris Grenssfell-Gardner.
  Võimalikku huvide konflikti erastamisnõustaja valimise tingimusi ettevalmistavas töögrupis möönsid ka erastamisagentuuri nõukogu liikmed Tiit Tammsaar ja Ants Leemets. Tammsaare sõnul jäi ta Aadu Luukase ja Riivo Sinijärve kaasamisel töögruppi erapooletuks, pidades töögrupi tulevasi seisukohti raudtee lõpliku erastamise seisukohalt vähemääravaks.
  «Küsimus huvide konfliktist tõusis erastamisagentuuri nõukogus esile, kuid majandusminister Mihkel Pärnoja ning teede- ja sideminister Toivo Jürgenson selgitasid, et parem kui lobitööd tehakse ametlikus töögrupis avalikult, selle asemel, et teha seda nurga tagant,» lausus Tammsaar.
  ASi Baltic Rail Service erastamispakkumusele toetust avaldanud Eesti Raudtee ühe suurema kliendi, ASi Pakterminal nõukogu esimees Aadu Luukas väitis, et jutt huvide konfliktist on vaid pisike intriig, sest töögrupp ei otsusta erastamise tulemuse, vaid üksnes nõustaja valimise tingimuste üle. «Minu roll erastamistulemuste kujundamisel on minimaalne, kui mitte öelda olematu,» ütles Luukas. «Sellegipoolest pean oluliseks, et erastamisagentuuri nõukogu otsustas ettevõtlusorganisatsioonide ja klientide seisukohad ära kuulata.»
  Väikeettevõtjate assotsiatsiooni president Riivo Sinijärv lükkas samuti kahtlused huvide konfliktis tagasi.
  «Eesti Raudtee erastamisel välistab huvide konflikti protsessi avatus, sest otsuseid pole võimalik varjata,» väitis Sinijärv. «Minu huvides on pealegi see, et tulevikus oleks ka kõikidel väikestel tegijatel raudteele suurettevõtetega võrdne ligipääs.»
  Vt. ka tabel
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.