• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Killuke Taimaad Tallinna südames

  Mõned nädalad tagasi avati Olevimäel Tai restoran Siam, kus nii mööbel kui nõud on pärit otse Taimaalt.
  Tai toitude vastu tekkis huvi Euroopas Tai restorane külastades, kuid enne oma restorani tegemise juurde asumist sai Bangkokis kõik olulisemad restoranid läbi käidud, räägib mõned nädalad tagasi avatud Tai restorani Siam tekkeloost üks omanikke Erik Vallaste, kes töötab Diveci juhatuse esimehena.
  Nii mööbel kui ka lauanõud on pärit Taist, valmistatud eritellimusel väikestes Tai perekonnafirmades Erik Vallaste näpunäidete järgi.
  Ehtsate rattanpalmist toolide materjal sarnananeb bambusele, kuid on palju vastupidavam. Samast materjalist on ka sirmid. Taile iseloomulike detailidena on laudadel punutud katted ja seintel puunikerdused.
  Restoraniruumid on üüritud kümneks aastaks. Kuigi vanalinna võlvidega kelder ei sobi kokku Taimaaga, olid heas kohas asuvad tühjad ruumid lihtsalt restoraniks sobivad. Ükski teine ruum poleks ka sobivam, sest Taimaal on restoranid vabas õhus ja vesi vuliseb ümberringi.
  Siami restorani juhataja Roman Kuura juhib tähelepanu sellele, et Tai restoranis on väljanägemisest tunduvalt olulisem toit. Pakutav on peen ja hõrk ning lopsakate kaunistustega. Konsultatsioonipakett osteti Tai peakokkade assotsiatsioonist, mille asepresident käis Tallinnas isiklikult nõustamas nii kujundust kui kööki.
  Autor: Anu Tarvis
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.