18. august 1999 kell 22:00

Killuke Taimaad Tallinna südames

Mõned nädalad tagasi avati Olevimäel Tai restoran Siam, kus nii mööbel kui nõud on pärit otse Taimaalt.

Tai toitude vastu tekkis huvi Euroopas Tai restorane külastades, kuid enne oma restorani tegemise juurde asumist sai Bangkokis kõik olulisemad restoranid läbi käidud, räägib mõned nädalad tagasi avatud Tai restorani Siam tekkeloost üks omanikke Erik Vallaste, kes töötab Diveci juhatuse esimehena.

Nii mööbel kui ka lauanõud on pärit Taist, valmistatud eritellimusel väikestes Tai perekonnafirmades Erik Vallaste näpunäidete järgi.

Ehtsate rattanpalmist toolide materjal sarnananeb bambusele, kuid on palju vastupidavam. Samast materjalist on ka sirmid. Taile iseloomulike detailidena on laudadel punutud katted ja seintel puunikerdused.

Restoraniruumid on üüritud kümneks aastaks. Kuigi vanalinna võlvidega kelder ei sobi kokku Taimaaga, olid heas kohas asuvad tühjad ruumid lihtsalt restoraniks sobivad. Ükski teine ruum poleks ka sobivam, sest Taimaal on restoranid vabas õhus ja vesi vuliseb ümberringi.

Siami restorani juhataja Roman Kuura juhib tähelepanu sellele, et Tai restoranis on väljanägemisest tunduvalt olulisem toit. Pakutav on peen ja hõrk ning lopsakate kaunistustega. Konsultatsioonipakett osteti Tai peakokkade assotsiatsioonist, mille asepresident käis Tallinnas isiklikult nõustamas nii kujundust kui kööki.

Autor: Anu Tarvis

Hetkel kuum