Viktoria Korpan • 18. august 1999 kell 22:00

Koolilapsed tasuta internetti

«Loodame suurendada interneti- ja telefoniteenuste kasutamist kooliõpilaste seas,» põhjendas kooliaasta algusesse kavandatud kampaaniat Eesti Telefoni projektijuht Signe Karu. Ta ütles, et kaheksandate klasside õpilased valiti sihtrühmaks, kuna selles vanuses lapsed on juba arvutiõpet saanud.

Reklaamikampaania maksab Eesti Telefonile umbes 500 000 krooni.

Kooliõpilastele tasuta jagatav Atlas Starteri pakett maksab jaemüügis 149 krooni, kahetunnine Atlas Surfi ineternetiühenduse pakett 54 krooni. Lapsevanemad peavad siiski Eesti Telefonile tasuma 79 krooni interneti kasutamise kuutasu.

Eesti Telefoni kingitust saavad kasutada vaid need õpilased, kellel on vaba juurdepääs modemiga arvutile ja telefoniühendusele. «Tegemist on ajatu projektiga, andmeside pakette võib kasutada siis, kui laps saab arvuti,» lausus Karu.

ASi Microlink turundusjuht Allan Sombri väitis, et arvutile omab kodus juurdepääsu vaid kümme protsenti Eesti kaheksanda klassi õpilastest. «Loomult on see hea kampaania, noored on väga hea ja perspektiivikas sihtgrupp,» lisas Sombri.

«Natuke naljakas on aga, et heategevuse vormis jagatakse tasuta seda, mida mujalt, näiteks Microlink Online'ist, saab tavaliselt tasuta,» ütles Sombri. Liitumine internetiühendust pakkuva Microlink Online'iga on tasuta, sõltuvalt andmesidepaketist on kuumaks kuni 199 krooni.

Hetkel kuum