22. august 1999 kell 22:00

Eesti Meedia kahjum 22 miljonit krooni

Kahjumist teatas neljapäeval Eesti Meedias 92,5% suurust osalust omav Norra meediakontsern Schibsted.

Eesti Meedia peadirektor Toomas Issak möönis, et poolaastatulemustega ei saa rahul olla, sest tegemist on ikkagi kahjumiga. «Selles mõttes võib aga rahule jääda, et kõik läheb plaanipäraselt,» lisas ta. Issaku sõnul plaanib firma kasumisse jõuda järgmisel aastal. Issak märkis, et kasumis olid maakonnalehed ja trükikoda Kroonpress, teises kvartalis ka Ajakirjade Kirjastus. Ülejäänud väljaanded tootsid kahjumit.

Päevalehe Postimees peadirektor Erik Roose kinnitas, et Postimehe osa kahjumis oli minimaalne. «See oli tõesti väga väike osa. Põhiosa andsid Sõnumileht ja teised ettevõtted,» rääkis ta.

Sõnumilehe peadirektor Priit Leito tunnistas, et Sõnumileht andis ligi kolmandiku kogu grupi kahjumist. Ta nentis, et Õhtulehega peetava hinnasõja tulemused poolaasta tulemustes veel ei kajastu, sest lehtede kaanehinna umbes poole võrra vähendamiseni viinud hinnasõda algas juuni lõpus. «Ega see järgmisi tulemusi muidugi ei paranda,» märkis Leito.

Ajakirjade Kirjastuse finantsjuht Margit Remmet nentis, et kirjastus andis vaatamata teise kvartali kasumile poolaasta kokkuvõttes kahjumit.

Eesti Meedia levitulud ulatusid esimesel poolaastal 68,3 miljoni ja reklaamitulud 53,5 miljoni kroonini. Muud tulud (trükikojast ja levifirmast) olid 38,9 miljonit krooni.

Suurim kuluartikkel oli Eesti Meedia 64,3 miljoni krooni suurused personalikulud, tegevuskulud kokku ulatusid 182,8 miljoni kroonini.

Konkureeriva ASi Ekspress Grupp pearaamatupidaja Marke Toode ütles, et grupp avaldab oma tulemused lähipäevil. BNSi andmetel on grupi nädalaleht Eesti Ekspress teeninud seitsme kuuga 3,14 miljonit krooni kasumit ja Eesti Päevaleht kuue kuuga 2,5 miljonit krooni kahjumit.

Autor: Siim Saidla

Hetkel kuum