• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene bensiin järsult kallinenud

  Venemaa statistikaameti teatel läks bensiin ainuüksi juulis 15% kallimaks. Enim ostetud 92oktaanine bensiin maksab nüüd keskmiselt kuus rubla ehk 3,60 krooni liiter. Lõuna-Venemaal võib bensiin maksta kuni üheksa rubla.
  Peale autojuhtide tekitab bensiini hind probleeme ka valimisteks valmistuvatele poliitikutele. Kõigi tasandite juhid püüavad üksteise võidu rahvale kinnitada, et selle vastu võetakse midagi ette. Valitsus on sundinud suuremaid naftafirmasid sõlmima lepingu, kus need kohustuvad bensiini hinda hoidma kindlal tasemel. Hinnatõusu piiramine on aga tekitanud suve jooksul kütusekriisi paljudes Venemaa piirkondades, välja arvatud Moskva linn ja oblast.
  «Bensiini hinna külmutamise otsus oli algusest peale mõeldud läbikukkumisele ning nüüd tuleb valitsusel tekkinud kütusekriisis iseend süüdistada,» ütles investeerimispanga Troika Dialog naftaanalüütik Ivan Mazalov.
  Bensiini hinna tõusu on kindlasti mõjutanud toornafta kallinemine maailmaturul. Naftabarreli hind on kuue kuuga kerkinud kümnelt dollarilt kahekümnele, mistõttu Vene naftatootjad on välisturule müümisest rohkem huvitatud kui siseturule.
  Et tagada siseturu vajaduste rahuldamine, katkestas Venemaa energeetikaministeerium bensiini ekspordi ning piiras kütte- ja diisliõli eksporti augustis ja septembris. Eksperdid väidavad, et Venemaa bensiinikriis ei lahene enne, kui siseturuhind pole jõudnud rahvusvahelisele tasemele. See võib tähendada hinna kahekordistumist lühikese ajaga, ütles Mazalov.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.