ÄP fototoimetus • 30. august 1999 kell 22:00

Vendre soetas kaks uut tootmisliini

ASi Wendre juhataja Tõnu Laksi sõnul saabub 4 miljonit krooni maksnud kasutatud tekitootmisliin ettevõttesse ülehomme. Hiljuti ostis firma Soomest 1,5miljonilise uhiuue padjaliini.

Laks ütles, et selle aasta käibe prognoos on 140 mln krooni ning plaanis püsitakse edukalt. Tootmismaht on sel aastal suurenenud 40 protsenti. «Tänu uutele liinidele saame toota veel 35 protsenti rohkem,» nentis Laks. Tema sõnul töötab ettevõte kolmes vahetuses ka nädalavahetustel.

Laks rääkis, et praegu töötab ettevõttes 250 inimest ja firma koolitab pidevalt juurde uusi töötajaid, praegu on õpilasi 25. «Palgad on head, töölisel 4000 krooni,» ütles Laks. «Vändras on 3500 inimest, iga kaheksas töötab meil. Inimesi pole enam võtta.»

Umbes kolmandik ASist Wendre kuulub Trading House Skandinavia AB-le, mille kaubamajad asuvad rohkem kui 20 riigis.

Autor: ÄP

Hetkel kuum