• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autoliv alustab hinnaläbirääkimisi

  Rootsi Autolivi asepresident tuleb neljapäeval Tallinna kohtuma Norma Grupi juhatuse esimehe Toomas Tamsariga, et alustada hinnaläbirääkimisi ASi Norma 50% aktsiate müügiks.
  Autolivi avalike suhete juhi Mats Ödmani sõnul tuleb Eestisse firma asepresident juriidilistes küsimustes Jörgen Svensson. Norma aktsiate ostulepingut pole Ödmani sõnul plaanis veel sel nädalal allkirjastada. «Leping sõlmitakse arvatavalt paari nädala jooksul,» ütles ta.
  «Tahame nendega põgusalt arutada due dilligence'i (ettevõtte seisu hindamine) esimesi tulemusi,» ütles Tamsar, kes esindab läbirääkimistel Norma Gruppi. Tema sõnul on rootslased Normas läbiviidava hindamise lõpetanud, ehkki lõplik raport pole veel valmis.
  Autolivi juhtidega kohtub nädala lõpus ka Norma juhatuse esimees Peep Siimon. «Ilmselt on neil due dilligence'i raportid käes ja neil on tekkinud küsimusi,» sõnas ta.
  Norma suuraktsionär Norma Grupp teavitas avalikkust sidusettevõtte osaluse müügi plaanist juuli algul.
  Sellest saadik on Norma aktsia hind Tallinna börsil järjekindlalt tõusnud, kuid eile hakkas aktsia pärast hommikust tunnipikkust kerget tõusu kiiresti langema.
  Börsi sulgemise ajaks jõudis aktsia hind esmaspäevaga võrreldes 4% võrra madalamale, 45,40 kroonile. Norma aktsiate käive ulatus 8 miljoni kroonini.
  Norma aktsia järskude hinnaliikumiste puhul on ajakirjandus ja turuosalised sageli kahtlustanud siseinfo lekkimist. Seekord mõni kitsale ringile teadaolev uudis siiski maaklerite hinnangul aktsia kukkumist ei põhjustanud.
  «See oli tavaline hinnakorrektsioon. Kui siin oleks midagi taga, oleks kukkumine palju suurem olnud,» ütles Suprema maakler Alvar Roosimaa. «Hinna viis alla suur müügiorder, millega läksid kaasa ka mõned väiksemad investorid.»
  «Tegemist oli lihtsalt pikale tõusule järgnenud kasumivõtmisega,» kinnitas Hansapanga maakler Mattias Mustonen.
  Norma aktsia hinna langus müügisurve tagajärjel annab Mustoneni hinnangul tunnistust investorite seas valitsevast ebakindlusest oodatava Autolivi suurtehingu suhtes. «Turg on suhteliselt õhuke isegi praeguses staadiumis, kus kõik peaksid olema positiivselt meelestatud,» nentis ta.
  Samas jäi Norma aktsia kogu päeva vältel kindlalt püsima 45 kroonist kõrgemale tasemele. «45 krooni tase tundus suhteliselt tugev,» kinnitas Mustonen.
  Täna võib Norma aktsia Roosimaa ennustusel taas tõusule pöörduda, sest investorid ootavad endiselt häid uudiseid ettevõtte müügiläbirääkimiste kohta.
  «Usun, et see müügiorder ei olnud nii suur, et selle mõju edaspidi tunda oleks,» ütles Roosimaa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.