• Jaga lugu:

  Ohtliku töökeskkonna eest saab trahvi kuni veerand miljonit

  Seni võis tööinspektor tema ettekirjutuse korduval täitmata jätmisel trahvida firmajuhti 8200 krooniga, uus seadus näeb lisaks ette firmale kuni 250 000kroonise trahvi.
  Seadus paneb igale tööandjale kohustuse koostada kirjalik tegevuskava terviseriski vältimise või vähendamise abinõudest. «Loomulikult on seaduses üks ja sama nõue kõigile ettevõtetele, kuid kahtlemata ei panda viie töötajaga büroolt selle paberimajanduse nõudmisele rõhku,» ütles sotsiaalministeeriumi töökeskkonna osakonna juhataja Milvi Jänes.
  Tema sõnul on tähelepanu all suuremate riskidega ettevõtted. Formaalselt on siiski igal ettevõttel, kes jätab tööinspektori ettekirjutuses märgitud õigusakti nõude korduvalt täitmata, võimalus saada halduskohtus 250 000 krooni trahvi. Töötajale ohutuskoolituse korraldamata jätmise eest on trahvimäär ettevõttele kuni 20 000 krooni.
  «Elektrilööki ei tohiks meil keegi saada, muid riske küll ei tea,» ütles 34 töötajaga raadiojaama Easy FM tegevdirektor Sven Nuutmann eile. Tema hinnangul ei ole raadiojaamasuguses ettevõttes kirjaliku riskide vähendamise tegevuskava nõudmine päris õigustatud. Sätestame need asjad töö sisekorra eeskirjades ja töötaja ametijuhendis, ütles ta. «Nüüd vist üritatakse midagi sisulist teha, seni oli paras bürokraatlik värk. Loodetavasti ei tekita suurenenud trahvimäärad liikluspolitsei sündroomi, kus pead tööinspektoriga liiga suureks sõbraks saama,» lisas ta.
  Seni on konsultatsioonifirmad müünud standardsel põhjal ettevõtte sisemisi eeskirju, mida vajadusel kontrollijaile näidata. Ajakirjanduses ilmunu põhjal on seda teinud ka tööinspektorid ise.
  Vastjõustunud seadus kohustab tööandjaid ostma teenuseid tegevusloaga töötervishoiuteenuste pakkujailt. Uue seaduse toel on alustanud reklaamikampaaniat Medicover Rootsi-Eesti Tervisekeskuse AS, üks seitsmest praegusest tegevusloa omanikust. Rootsi ja USA kapitalil põhinev meditsiinifirma sai möödunud aastal Krediidiinfo andmeil poolteise miljoni kroonise käibe juures 600 000 krooni kasumit.
  Milvi Jänes sotsiaalministeeriumist teatas, et 15. septembril toimub koostöös Tööstuse ja Tööandjate Keskliiduga Tallinnas Sakala keskuses uut seadust käsitlev seminar ettevõtjaile.
  Möödunud aastal registreeriti Eestis 410 surma või raske kehavigastusega lõppenud tööõnnetust ja 269 kutsehaigestumist. Hiljutise kohtuotsusega sai 90aastane endine maaler ASilt Tartu Autoveod 300 000 krooni hüvitust, sest oli saanud tervisekahjustuse üle 30 aasta tagasi aktsiaseltsi eelkäijas mürgiste värvidega töötades.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.