2. september 1999 kell 22:00

A. Le Coq ostab Leedu Ragutise

A. Le Coq ostab aktsiad T?ehhi õlletootjalt Plzensky Prazdroj. Lepingu kohaselt maksab Eesti valdusfirma 1 090 000 aktsia eest ligi kuus miljonit dollarit ning aktsiad lähevad A. le Coqi omandusse 15. septembril.

Kaunases tegutsev Leedu suuruselt viies õlletootja AB Ragutis peab end 1853. aastal asutatud Wolf Engelmani õlletehase järglaseks. Praegust nime kannab õllefirma alates 1967. aastast. Viimasel kahel aastal on firma investeerinud tootmise moderniseerimisse 92,5 miljonit krooni.

1940. aastal riigistatud Ragutis erastati 1994. aastal ning tema turuosa Leedu õlleturul on umbes üheksa protsenti. Ragutise põhilised konkurendid on BBH-le kuuluvad Kalnapilis ja Utenos Alus ning Carlsbergile läinud Svytrys.

Firma möödunud aasta müügikäive oli 128,87 miljonit krooni ja kasum 17,62 miljonit krooni. A. Le Coqi põhiomanik on Olvi 80 protsendiga, 20 protsenti aktsiatest on Balti Investeerimisfondi kontrolli all.

Autor: BNS

Hetkel kuum