• Jaga lugu:

  Norma veab tööstussektorit üles

  Ootusärevus täna selguva II kvartali SKT tulemuse suhtes surus eile Tallinna börsil liideraktsiate hindu allapoole. ÄP indeks lõpetas börsipäeva keskmise 14,86 miljoni kroonise käibe juures 318,04 punktil, langedes päevaga 1,15%.
  Eile hommikul avanes kauplemine Tallinna börsil eelmise õhtuga võrreldes protsendi madalamalt. Tingis selle peamiselt Telekomi aktsia noteeringute langemine eelmise õhtu Londoni börsi sulgemistasemetele. Londonist juhinduva Telekomi aktsia hind vajus päeva jooksul mõnevõrra veelgi, jõudes pärastlõunal rekordmadala 89,0 kroonini. Londonis püsis Telekomi aktsia tund enne turu sulgemist 88,2--90,65 kroonil.
  Turu valitsevale trendile liikus eelkõige Norma aktsia toel vastu aga tööstussektor. Norma aktsia toetub loodetavale suurosaluse müümise kokkuleppele. Kuigi osapooled on eile Tallinnas toimunud kohtumisest hoolimata jätkuvalt kidakeelsed, paistab turg üsna suure kindlusega lootvat, et tehing saab teoks ja et see ka teistele aktsionäridele kasu toob. Seda vaatamata asjaolule, et Rakvere LK ja Klementi puhul on väikeaktsionäridel tulnud uutes suuromanikes veidi pettuda.
  Norma ja Saku õlletehasega ühte -- edukate tööstusettevõtete punti -- on ennast viimase suvega pressimas veel hiljuti õlgu kehitama pannud Tallinna Külmhoone. Eile avaldatud seitsme kuu majandustulemuste kohaselt teenis ettevõte juunis 4,96 mln krooni kasumit ehk kolmandiku kogu perioodi tulemusest. Käive on külmhoonel eelmise aasta 7 kuuga võrreldes kasvanud 33,7%.
  Muuhulgas on huvitav, et edukas külmhoone puistab börsile hoolsalt ja kiiresti juba seitsme kuu tulemusi, samal ajal kui mõned (Optiva Pank, ASA Kindlustus, Kalev, Pennu ja Pro Kapital) börsifirmad pole veel poolaasta tulemustegagi maha saanud. Ühest küljest paneb see kartma halbu tulemusi, teisalt näitab segadust raamatupidamises.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.